Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ez mekkora ötlet: Lumigrid

Hiába van a bringánkon jó lámpa, a sötétben megbújnak az aszfalt egyenetlenségei, a kisebb nagyobb kátyúk. A Lumigrids egy LED projektor kerékpárosoknak. A Lumigrid egy négyzethálót vetít a földre. Sima úton a vonalak egyenesek, de a legkisebb szintbeli eltérés is megtöri a vonalakat, és jól láthatóan felhívja a figyelmet az egyenetlenséáekre. Lumigrids három módban működhet, a különböző hálóméret alkalmazkodik  a különböző helyzetekhez: normál (140x180mm), nagy sebességű módban (140x260mm), és a csapat mód (300x200mm).

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Tudod, hogy nem epret eszel?

Napi videó:   Puszta kézzel elkapni egy madarat

Napi fotó:  A kerekesszék nem lehet akadály

(via red-dot)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tolószék lebénult kutyának

Ez a szegény pásztorkutya lebénult a két hátsó lábára. Gazdája úgy döntött, nem fogja elaltatni, hanem épített neki egy gördülő hámot, egy személyre szabott kutya-tolószéket. Maximális tisztelet érte.

Tovább


A Falkirk-kerék

A világ legdrágább, de legérdekesebb, és legizgalmasabb hajóemelő szerkezete.

Sok országban, így Nagy Britanniában is használják a régi áruszállításra készült csatornákat. Manapság már nem áruszállító hajók közlekednek ezeken a vízi utakon, hanem elsősorban turistákat szállító vízibuszok, bérelhető kishajók.

Tovább


Robotizált bringaparkoló

Egy cseh kerékpár importőr egy automatizált kerékpár parkoló tornyot épített Hradec Kralove város vasútállomása mellé. Az üvegtorony hét szintjén 117 kerékpárt lehet tárolni.

A tárolás menet egyszerű. A bringát elhelyezzük a kerékpárlift ajtaja előtti sínben.

Tovább


Luxuskocsik téglára állítva

Egy átlag autótulajdonost megüt a guta, ha megtalálja a kocsiját az utcán téglákra állítva, kerekek nélkül. Komoly érvágás négy új felni és gumi, de gyakran még az alváz vagy a futómű is megsérül. Ez a luxusautóknál különösen nagy összeg, bár valószínűleg a tulajdonos zsebét kevésbé terheli meg. Neki valószínűleg a cikizés fáj jobban.

Tovább


Trükkös bringazár

Lassan már indul a bringa-szezon, és sokan alig várjuk, hogy újra nyereg kerüljön alánk. Már jönnek az első idei műszaki újdonságok, ötletek is. Ebből kétségtelenül az egyik legjobb az InterLock fejlesztése.

A bringások rémálma, hogy nyoma vész a járgánynak. Ennél már csak az okoz nagyobb gondot, hova tegyük a megbízható zárat, amíg használjuk a kétkerekűt. Az InterLock ötlete a tökéletes példája a „miért nem jutott eddig senkinek az eszébe”  nevű klasszikus innovációs kérdésnek.

A zár össze van kapcsolva a nyereggel, a két különálló drótsodronyból álló lakatszár, a nyereg alatt a vázcsőben tűnik el. Az ülés alatt csak a zár látszik. Ha le akarjuk zárni, egyszerűen csak kihúzzuk, és már kattanhat a zár.

Az egyetlen probléma, hogy el kell felejtenünk a nyereg alatti gyors-zárat, mert egy pillanat alatt ott maradhat a nyereg a bringa nélkül. Célszerű valami különleges egyedi csavarral rögzíteni a nyerget.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Magyar termék-összesküvés

Napi videó:   Vészfékezés motorral 246km/óránál

Napi fotó:  Nem kellene felülni a nyeregbe

(via InterLock)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ilyen kell nekem azonnal - Trotify

Képzeld el, hogy az utcán lovak patáinak ütemes kopogását hallod. Hátrafordulsz, de csak egy közeledő bringát látsz. És az első kerék felett ott zörög a Trotify. 

Az első kerék által meghajtott szerkezet két fél kókuszdiót ütöget össze. Ez e legmélyebb tisztelgés a Monty Python és a Gyalog galopp előtt.

A szerkezet  félkészen megrendelhető a neten húsz fontért. A falapból kimart alkatrészeket csak ki kell vágnunk, és a darabokat összeszerelnünk. A két fél kókuszdiót magunknak kell beszereznünk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Pillangó leves húsgaluskával

Napi videó:   NASA Gangnam Style!

Napi fotó:  Mi az üzenet? Tojok a Mikulásra?

(via geekology)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Japán motordizájn

Tovább


Legkirályabb bringatárolók

A világ jobbik felén nem csak kerékpártárolók és parkolók vannak, hanem azok sok helyen fantáziadús dizájnnal készültek.

Tovább


Lánctalpas kerekesszék

Először azt hittem játék, de tökéletes közlekedési eszköz a természetben és a szabadban aktív életet élni akaró mozgássérülteknek.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog