Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Atomot az űrbe

Űrben lebegő titkos atomsiló, műholdnak álcázott atombombák, űrbéli atomrobbantások. Az ember őrültségének kvintesszenciája az atomfegyver. Nem elégedtünk meg vele itt, a Földön, az űrbe is fel akartuk vinni.atombomba niukleáris fegyver világűr Hold műhold

Tovább


Atombomba-haver

Ne rettegj az atomháborútól, barátkozz meg vele! Ez nem vicc: az amerikai kormány több mint fél évszázada komoly erőfeszítéseket tett ezért. A történet egyszerre tragikus és komikus. atombomba propaganda USA Las Vegas Show robbantáskísérlet

Tovább


Nukleáris tesztek a világon

1945. július 16-án az Új-Mexikói sivatagban felrobbant az első atombomba, és ezzel örökre megváltoztatta a történelmünket. A világ egy pillanat alatt belépett a nukleáris korszakba. Az első teszt óta eltelt 74 év alatt a világon több mint kétezer nukleáris robbanás történt, amelyeket nyolc ország hajtott végre. Nem könnyű megérteni a robbanások globális léptékét és hatásait. A jobb érthetőség érdekében Peter Atwood elkészítette egy sorozat térképet, amelyekben minden egyes robbanás látható egy, a 3D-s tájat megvilágító fénypontként, Mindegyik szín egy-egy különböző országot képvisel.

Isten állatkertje nukleáris teszt robbantás atom kísérlet

A világ

Tovább


Pusztuló nukleáris világítótorony

Elhagyott, lepusztult, szétlopott atom-világítótornyok végig az Északi-tenger partján.

Tovább


2053 atomrobbanás

2 atombomba és 2051 kísérlet: összesen 2053 nukleáris robbanást hajtottak végre 1945 és 1998 között. Elképesztő szám, az emberiség ostobaságának legnagyobb bizonyítéka. Isao Hashimoto grafikusművész különleges emlékművet állított a tragikus eseménysorozatnak: egy videofilmben megemlékezik az összes robbanásról.

Gyorsítva végignézhetjük ötven év minden egyes kísérletét. Minden egyes robbanást egy villanás és egy pittyenés jelez. A villanás mérete arányos a robbanás nagyságával. Ahogy végigszáguldunk a történelmen láthatjuk, ahogy újabb és újabb atomhatalmak jelennek meg: villanások, pittyenések, miközben az országok mellett pörög a számláló.

A felgyorsított, ötperces változat:

Tovább


Hit és epilepszia

Néhány tudós megpróbált biológiai magyarázatot keresni a vallásos élmény létrejöttére. És lehet, hogy talált.

Tovább


Fantasztikus alternatívák

Létezik több, különféle elképzelés, milyen módon lehetne energiához jutni. Realistább és fantasztikusabb is van közöttük. De hogy melyik lesz megvalósítható?

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog