Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Arany-völgy

A Francia-Alpok talán legszebb része nem véletlenül kapta becenevét.

Tovább


Aranybánya a nyomor földjén

Szudán legszegényebbjeinek egyetlen reménye az arany, amelyet illegális bányákban két kezükkel kaparnak ki a földből .

Szudán Afrika egyik legszerencsétlenebb vidéke. Afrika harmadik legnagyobb országa évek óta a szétesés határán áll, az olajban gazdag Dél-Szudán 2011-ben elszakadt az országtól. Évek óta küzd a polgárháborúval, az éhínséggel, a szegénységgel, a szárazsággal, az elsivatagosodással.

Tovább


Mi van a rapper nyakában?

Nincs rapper vastag lánc nélkül és óriás medál nélkül. Az szegényebbje trombitarézből nyomja, a gazdagabbnak arany és platina dukál. Természetesen a pénz most sem pótolja az ízlést, de szóba kerülhet érvként a polgárpukkasztás, és az "akkorjóötletnektűnt" örök érvényű érv is. De némelyikük szimplán csak idióta.

Tovább


A világ legdrágább vécépapírja

Tulajdonképpen hibás a cím, mert nem papírból van. Amit a Toilet Paper Man webáruház kínál, az bizony 22 karátos aranylapokból van. Az ára is ennek megfelelő: 1 376 900 ausztrál dollár. Értéke miatt személyesen szállítják házhoz, és furcsa árukapcsolással egy üveg pezsgő is jár mellé. Hogy milyen érzés lehet használni? Az el sem tudom képzelni, de elég röhejes lehet, ha két biztonsági ember áll a vécéajtó előtt, miközben benn kínlódik valaki.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  A tálalás csodája

Napi videó:   Táncos a mátrixban

Napi fotó:  Horror tetkó

Macskaőrség:   A pokoli jószág valamit forral


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 (via toiletpaprman)

Tovább


24 karátos cigarettapapír

Ha valaki mutogatni akarja, hogy mennyi rengeteg sok pénze van, és már nem tudja hogyan tegye, azoknak ajánlom a 24 karátos cigarettapapírt.

Tulajdonképpen nem is papír, hanem egy nagyon vékony aranylap.

Tovább


Hamisított aranytömb

Már az aranyban sem lehet bízni?
Akik biztonságban akarják tudni a pénzüket, leggyakrabban aranyat vásárolnak. Egy uncia arany New Yorkban olyan 1800 dollárért, több mint 400 000 forintért vásárolható. Egy tíz unciás tömb négymillió forintos árával komoly befektetésnek számít, ami elsősorban bizalmon alapul, amit az arany eredete nyújt.

Tovább


22 karátos autó

80 kiló arany és néhány marék drágakő borítja az indiai autót. Így lesz a világ legolcsóbb autójából a világon a legdrágább. Ez lett az autók Fabergé-tojása.

Mintha megelevenedne Rejtő Jenő regénye. Az indiai Tata autógyár Nano nevű mini autójából elkészült egy különleges darab: Színarany borítást kapott.

Tovább


24 karátos aranyozott szivar

Rongyrázás kategóriánk mai győztese a Black Tie, vagyis a fekete nyakkendő nevű szivar. Kifejezetten olyan vásárlók számára készítették, akik nem tudnak már mit kezdeni a pénzükkel, de mutogatni akarják. Amikor már a vécé is aranyozva van, akkor mit lehet még bearanyozni? Igen, a szivart.

Tovább


Így készül a CombiBars, a darabolható aranyrúd

Még mindig az egyik legjobb befektetés az aranyvásárlás, ha az ember biztonságos befektetést keres. Azonban ezzel van egy nagy probléma. Ha hirtelen szükség van készpénzre, az egész aranyrudat kell eladnunk. A svájci Valcambi egy nagyon frappáns megoldást talált a problémára. Egy új terméket vezetett be az aranypiacra, a Combibars-t.

A CombiBars egy 50 grammos aranylap, amely 50 darab egygrammos táblácskára van felosztva. Ezek az apró táblák az előnyomott csíkok mentén könnyedén, lehulló veszteség nélkül törhetőek.

Így ha tulajdonosának hirtelen szüksége lenne készpénzre, csak annyi táblácskát kell letörnie, amennyit el akar adni.

A Combibars 99,99% tisztaságú aranyból készült, az összes szükséges hitelesítéssel. Emellett megvásárolható 100 grammos, 100x1 illetve 10x10 grammos felosztású, 99,9% tisztaságú ezüst tábla, 50x1 grammos, 99,95% tisztaságú palládium tábla, és 50x1 grammos, 99,95% tisztaságú platina tábla is.

Így készülnek a CombiBars aranytáblák a nyersanyagtól a végtermékig:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Csíkos pulyka

Napi videó:   Csapj le egy kalapáccsal

Napi fotó:  Lebukott a cafka

(via combibars)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tiszta elmebaj: Saddam arany fegyverei

Az iraki diktátor, Szaddám Husszein bukása után derült fény arra, hogy milyen elképesztő luxusban élt. Palotáiban mindenből csak a legjobb és legdrágább lehetett. Mindezek ellenére is meglepő privát fegyvergyűjteménye, amelyek aranyozott és ezüstözött fegyverekből állt. A kollekcióban vannak régi és újabb fegyverek, az AK-47-től az általa oly gyűlölt Izrael Desert Eagle pisztolyáig. A legelképesztőbb talán egy aranyozott páncéltörő gránát. Elmebaj felső fokon.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog