Már az aranyban sem lehet bízni?
Akik biztonságban akarják tudni a pénzüket, leggyakrabban aranyat vásárolnak. Egy uncia arany New Yorkban olyan 1800 dollárért, több mint 400 000 forintért vásárolható. Egy tíz unciás tömb négymillió forintos árával komoly befektetésnek számít, ami elsősorban bizalmon alapul, amit az arany eredete nyújt.

Ezek után nem kis pánikot okozott, hogy egy neves svájci kibocsátó 10 unciás, hitelesített és sorszámozott aranytömbje hamis. Az arany réteg alatt egy volfrámtáblát találtak.

A wolfrám súlya csak egy egész kicsit tér el az aranyétól. A wolfrám sem olcsó, de mivel negyedannyiért kapható, jó üzlet ezzel hamisítani.

A svájci cég feddhetetlenségéhez nem fér kétség, nagy erőkkel indult meg a nyomozás, mert a hamisítás megrendítheti az aranypiacot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Military étterem

Napi videó:   Öt zenész egy zongorán játszik

Napi fotó:  De jó fej kollégáid vannak

(via  businessinsider)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...