Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legszebb helyek a Földön: Aogashima-sziget

Amig az ember nem látja ezt a helyet, azt hiheti, hogy ilyen nincs is. Egy tökéletes vulkáni sziget, egy tökéletes vulkánnal, mintha a tankönyvi illusztráció lenne. Pedig létezik ez a mesebeli hely Aogashima a neve.

Tovább


Kinkakudzsi, az Aranytemplom

A Kinkakudzsi a zen buddhizmus rinzai szektájának sókokudzsi ágához tartozó templom-komplexum Kiotó északnyugati részén. Írják még Kinkakuji-nak is , szó szerinti jelentése az Aranypavilon temploma, de gyakran csak Aranytemplomnak hívják. Messzire kell utazni, ha látni akarjuk: Japánban, Kiotó mellett található.

Tovább


Ahol húsz méter hó esik

Mi magyarok már akkor is nyavalyogni kezdünk, amikor leesik tíz centi hó. De a világnak vannak olyan lakott tájai, ahol egy télen akár húsz méter hó is leeshet.

Tovább


Miért kell a férfinak gyerek?

Miért kell a férfinak gyerek? Elsősorban természetesen azért, hogy újra büntetlenül vásárolhasson magának villanyvasutat, autópályát, és legót. Valamint azért, hogy közös zenéléssel mindazt az őrültséget elkövethessük, ami óriási móka, de mindenhonnan kidobnának érte. Igazolásul minden idők egyik legjobb családi klipje:

Tovább


Fából készült szuperkocsi

A japán kézművesek építette autó megvásárolható.

Tovább


Amikor a vadállatok összecsapnak

A természet szerves része a küzdelem, legyen az vadász és áldozatának harca, küzdelem a nőstényekért, területért, táplálékért. Hacsak nem táplálkozásról van szó, az emberrel ellentétben az állatok küzdelme szinte soha sem tart halálig. A gyengébb előbb-utóbb megadja magát, és a győztes hagyja, hogy elmenjen.

De maga a küzdelem minden borzalma fenséges látvány, izom feszül izomnak, akarat akaratnak. A természetfotósok álma, hogy ilyen küzdelemnek szemtanúi lehessenek. Egy kis ízelítő a legjobb képekből.

Tovább


Poliptámadás

Polip támad emberre, tengeralattjáróra, cápára: a rémtörténetek klasszikus fordulatai. Bár rettegésünk zsigeri ezektől a megkapó és különleges élőlényektől, vérmérsékletükről szóló történetek nem túloznak. Az alábbi videók bizonyítják, hogy a mesék nem állnak távol a valóságtól. Nézzük meg, hogy a a polip valóban rátámad az emberre, tengeralattjáróra, cápára.

Polip polipra támad:

Tovább


Costa Rica Legdrágább apartmanja

A világ egyik legdrágább apartmanja egy kimustrált, de minden luxusigényt kielégítő repülőgép a dzsungel szélén.

Tovább


Acapulcoi halraj-rejtély

A mexikói turistaparadicsomban, Acapulcoban furcsa jelenségnek voltak tanúi a fürdőzők. Márciusban a tengerparti strandokat különféle fajú halak óriási tömege árasztotta el. A halrajok ott maradtak a part menti sekély vízben és az emberek közeledésére sem mentek távolabb. A halak nem kedvelik az ember közelségét, a közelükbe érve eliramodnak. Ezek a halak azonban még azt is hagyták, hogy az emberek belegázoljanak a rajba, sőt meg is tudták érinteni, fogni az egyedeket. A rejtély előtt értetlenül állnak a halászok és az etológusok is.

Egyes vélemények szerint a Japán földrengés és cunami hatására viselkedtek a halak ennyire furcsán. A szakértők ezt a véleményt nem erősítették meg, de választ sem tudnak adni a jelenségre.

Tovább


Kannibalizmus a méhen belül

A méhen belüli kannibalizmus a húsevő fajoknál tapasztalható, melyeknél a megtermékenyítés során több embrió jön létre, de csak egy születik meg. A nagyobb vagy erősebb példány ugyanis képes kevésbé fejlett testvérével táplálkozni.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog