A világ egyik legdrágább apartmanja egy kimustrált, de minden luxusigényt kielégítő repülőgép a dzsungel szélén.

Costa Rica Közép-Amerika közepén fekszik, Nicaragua és Panama között. Ez a gyönyörű ország akkora, mint a dunántúl. A Csendes óceáni parton fekszik Manuel Antonio Nemzeti Park. Ennek határában épült fel a Costa Verde szálloda.

A szálló legkülönlegesebb apartmanja egy átalakított Boeing 727-es utaszállító repülőgép. A repülő 1965-ben készült, előbb a Dél-Afrika légitársaság, majd a kolumbiai Avianca Airlines színeiben repült. A leselejtezett gépet végül a szálloda vette meg, és a San Antonio repülőtéren óvatosan szétszerelték, és öt óriási kamion szállította végleges helyére. Az esőerdő szélén, a nemzeti park határán került végső talapzatára.

A gép belsejét teljesen átalakították.  Mindent eltávolítottak belőle, és az orrától a farkáig teakfa burkolatot kapott. Kialakítottak benne két légkondicionált hálószobát - az egyikben két, a másikban egy hatalmas ággyal, mindegyik saját fürdőszobával, síkképernyős tévével, konyhasarokkal, étkezővel rendelkezik. Minden bútort Jáván és Indonéziában kézzel faragtak teakfából.

A repülőgép alapzatát és a csigalépcsőt folyami kövekből építették, ahonnan körpanoráma nyílik a környékre. A jobboldali szárny felét megtartották, és egy hatalmas teraszt alakítottak ki rajta, természetesen szintén fából. Kilátással a tengerre és a dzsungelre. A terasztól pár méterre a fákon ugrálnak a majmok és repdesnek a tukánok.

A fő hálószoba

 

A kisebbik hálószoba

 

A fő fürdőszoba

 

Étkező és konyhafülke

 

tévé-sarok


A szárny-terasz

És a kilátás:

Az apartman Az év 10 hónapjában bérelhető. Januártól áprilisig napi ötszáz dollárért, májustól novemberig 250 dollárért bérelhető. Naponta. Plusz adó.

Ezek a képek sok helyen felfedezhetők az interneten, de  egy amerikai hölgy szintén 727-es otthonával keverik össze. De ez egy másik téma.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.


Ezt láttad már?

Delfinhajó

Víz felett repülni

Az ördög úszómedencéje

Árvíz idejére: úszó házak Hollandiából

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)