Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2000 éves, de még mindig működik

Algéria északi részén, Khenchela tartományban, az Aurès-hegységben zöld fenyők, cédrusok és buja tölgyfák között fekszik El Hamma városa. Az egyedülálló festői látvány tökéletes kiegészítése az enyhe, mediterrán éghajlat. Ezen a csodás helyen található egy ritka gyöngyszem - egy ősi római fürdő, amely már 2000 éve is létezett, és mára védett nemzeti történelmi örökségnek minősül.A világ érdekes Hammam Essalihine Algéria fürdő római

Tovább


11 híres római épület egykor és most

Hogyan néztek ki a római birodalom legendás épületei, amelyeket ma már csak romokban láthatunk.

A világ érdekes Róma római birodalom épület híres látvány

Circus Maximus

Tovább


Az ókori róma hihetetlen makettje

Gigantikus makett megmutatja hogyan nézett ki a I. Konstantin császár Rómája.ókor róma térkép makett

Tovább


Máramaros, Erdély, Románia

Alex Robciuc román fotós, elsősorban romániai táj- és kulturális fotókat készít. Munkájára és stílusára festők (például realista tájképfestők) és számos ismert fotós is hatással volt. Munkái nagy része Máramaros megyére, szülőföldjére összpontosul, arra a mesebeli helyre, amely inspirált, és a természeti környezet, a kulturális örökség, a festői helyek és a szépen megőrzött hagyományok tekintetében a legjobb feltételeket kínálta, amiről egy fotós álmodhat. 20 csodás fotó.

Tovább


Hiperrealista szobrászat

Egy fiatal olasz szobrász a "Cesares de Roma" projekt keretében szokatlan módon emlékezett meg Az ókori Róma három hírhedt uralkodójáról - Caesarról, Augustusról és Neróról. Kiterjedt kutatás után érmék, szobrok és a domborművek alapján elkészítette a három uralkodó hiperrealista mellszobrát.A világ érdekes hiperrealista szobor mellszobor római császár

Tovább


Állati romantikus

Lánykérés vagy esküvő állatokkal: néha jól sikerül, néha nem.A világ érdekes romantika állat esküvő lánykérés

Tovább


Halloween utálat

Egy cikk, ami sajnos nem avul el. Az öt legdivatosabb érv halloween ellen, ami egyszerűen tévedés, a tudás hiánya, vagy szimplán ostobaság.

A világ érdekes ünnep hagyomány halloween kelta római keresztény mindenszentek halottak napja samhain

Tudom, hogy manapság kötelező divat utálni halloweent, mert minek egy olyan ünnep, amikor nem lehet berúgni. De nem kell sem szeretni, sem megtartani. De ne csinálj hülyét magadból azzal, hogy olyan érveket hangoztatsz, ami most népszerű, és csupán a tudás hiányáról árulkodik. Az öt legrosszabb érv halloweennel szemben:

A világ érdekes ünnep hagyomány halloween kelta római keresztény mindenszentek halottak napja samhain

1. Nekünk nem halloweenünk van, hanem halottak napja!

Ez a legtöbbet hangoztatott érv, ami komoly tévedés. Naptárilag kb. olyan, mint a szentestét összekeverni a karácsonnyal. A halloween október 31-e éjszakája. A mindenszentek vagy mindenszentek napja az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus világ november 1-jén ünnepel. A halottak napja a szenvedő Egyház ünnepe, a Mindenszentek főünnepet követő ünnepnap. A katolikusok november 2-án tartják,

Tovább


Arany helyett rézből

Van vastag sárgaréz-drótod? Egy kis kézügyességgel tiéd ehet a legdurvább fuksz a környéken. Így készül a "valódi" kubai lánc karkötő.A világ érdekes római lánc karkötő hamis arany sárgaréz

Tovább


Hat mázsa római pénz

Bemutatták a felbecsülhetetlen értékű leletet.

A világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóra

Tovább


Romatábor Párizs közepén

Ilyen bódévárosokat csak a peremvárosi nyomornegyedekben látni.

A világ érdekes Párizs tábor vasút roma

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog