Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Novemberi csoda a Pilisben

November 29-én elképesztő képek készültek a Pilisben található, 534 méter magas Nagy-Kevély környékén. Még híre-hamva sem volt a december elejei ítéletidőnek, de a hegyen már csodás zúzmara és ónos lerakodásokat fotóztak a Meteorológiai szolgálat munkatársai. A képek érdekessége, hogy egyetlen helyen több olyan jelenség is látható, amit eddig csak gyűjteményekben vagy külön-külön láthattunk.

Tovább


Így működik a kínai posta

Karácsony előtt nagy a nyomás és a hajtás. Ezzel számolj, ha Kínából rendelsz. Talán nem csak a csomagolás sérül.

Tovább


Zseniális kerti manók

A giccses kerti törpéken túl is lehet manóélet a kertben. A különleges szobrokat egy tanár készíti, de mivel nem akarja őket a lakásba zárni, szabadon engedte őket a kertben.

Tovább


A világ legirigyeltebb apartmanja

Innen a legszebb a kilátás egész Párizsra.

Tovább


A falábú manöken legendája

Fogyatékosan is a csúcsra törhetsz, biztatnak a történet megosztói. Vajon igaz?

Tovább


15 legszebb metróállomás

Még Budapest is belefért a külföldi listába:

Tovább


12 feltaláló, akivel a saját találmánya végzett

A feltalálók élete ritkán irigylésre méltó, de az már túlzás, ha a saját találmánya végez vele idő előtt. Dicső és cikis eltávozások.

Alexander Bogdanov (1873-1928) a vérátömlesztés feltalálója. Napjainkban életek millióit menti meg, Bogdanov eredeti célja az örök fiatalság, vagy legalábbis a részleges megújulás volt. Vérátömlesztésbe halt bele, miután olyan vért kapott, amely egy maláriás és egyúttal TBC-s betegtől származott, ráadásul a vércsoport sem egyezett.

Tovább


Mocskos tűzfal helyett

MadC az egyik legelismertebb utcai festőművész. Jurassic park ihlette, 14x6 méteres mestermunka. A végén "hogyan készült" videó.

Tovább


Megvalósult Mad Max?

Ez nem a Mad Max, ez a mexikói drogháború. Csempészek és kartellek átalakított járgányai.

Tovább


Elhagyott helyek: Hashima-sziget

Valaha a világ legzsúfoltabb helye volt, ma már egy lélek sem él rajta.

Ez talán a világ egyig legfurcsább szigete. Egy apró sziklás kupac a Japán-tenger vizében, mégis valaha itt éltek a legzsúfoltabban az emberek. A sziget története is ilyen különleges.

Hivatalosan ezen a szigeten volt a valaha számolt legnagyobb népsűrűség. Összehasonlításul: Magyarország átlagos népsűrűsége 108 fő/km2, Budapesté 3320fő/km2. A szigeten fénykorában 5300 ember élt, ez a szigetre vetítve átlagosan 88 300fő/km2. De mivel a szigetnek csak egy részét lakták, így a népsűrűség 139 100fő/km2. Elképesztő tömegnyomor.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog