Innen a legszebb a kilátás egész Párizsra.

  Az Eiffel-torony, Párizs legismertebb jelképe, amit sokan gyűlölnek, de mégis az egész világ rajon érte. Úgy tervezték, hogy csak húsz évig marad fenn, de még jó ideig állni fog. Ennek a toronynak a tetején található a világ legirigyeltebb apartmanja.

Maga Eiffel rendeztette be magának irodának.  Akárki nem léphetett ide be, csak a legillusztrisabb vendégei fogadta itt. Például itt találkozott Thomas Edisonnal 1899-ben.

 ​

Még nem telt el egy év a torony átadása után, amikor Henri Girard író legjegyezte, hogy Gustav Eiffel "az általános irigység tárgya" De nem a mérnöki és tervezési bravúrja miatt, hanem  mert  volt egy lakása Az Eiffel –torony harmadik, legmagasabb szintjén. A híres lakás egyszerűen volt berendezve, ahogy a tudósok kedvelik.

Sajnos a kilátásban ma már senki sem gyönyörködhet. Az apartman ma már múzeum, Edisont és Eiffel találkozóját örökíti meg.

Az apartmanból csigalépcső fut felfelé, majd a torony egy zászlórúdban végződik, elérve ezzel a végső, 312 méteres magasságot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztro: Szezámmagos túrós pogácsa

Macskaőrség: Macskák és a csúszós padló

Napi videó: A Szelfi az űrben sokkal könnyebb

Toochee-fotó: Ez nagyon kemény lehetett

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...