Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teleportálás egy kínai utcán?

Lehetséges, hogy az egyik éjszaka teleportálást örökített meg egy forgalomfigyelő kamera?

Érdekes videóra bukkantam, amely a számláló tnaúsága szerint alig két héttel ezelőtt készült, pár perccel éjfél után. Állítólag egy teleportálásnak lehetünk tanúi. A film valahol Kínában készült, egy forgalomirányító-kamera éjszakai felvétele. A felvételen egy majdnem baleset látható, egy titokzatos alak az utolsó pillanatban megmenti a teherautó elől a riksát.A film többszörösen is furcsa jelenetet mutat. Egyrészt a hős megmentő emberfeletti gyorsasággal száguld a teherautó elé. A másik, hogy egy fényfelvillanásban eltűnnek, és a kép jobb felső sarkában tűnnek fel újra. Ez teleportálásnak látszik. A filmen a jelentet többször is megnézhetjük, lassítva és nagyítva is.

Tovább


Mesebeli oázisok a világ minden táján

Huacachina, apró oázisváros Peru dél-nyugati részén, Ica régióban:

Tovább


Üvegösvény a mélység felett

Kínában megépítették a világ egyik leglélegzetállítóbb látványosságát: egy hegyoldalra akasztott üvegösvény a feneketlen mélység felett.

Kína, Hunan tartomány, Tianmen-hegy, Zhangjiaje Nemzeti Park. A környék lenyűgöző: a világ egyik legszebb mészkőhegysége, amelyhez a páratlan fauna is csatlakozik.

Itt épült meg 1430 méterrel a tengerszint felett egy új kilátóösvény a turisták lenyűgözésére. A hegység neve mindenre magyarázatot ad Tianmen, vagyis égi út.

Tovább


Kézzel kivájt csoda: Guoliang-alagút

A Guoliang nevű kis falu Kínában Henan tartomány északnyugati sarkában, a Taihang hegységben található. A falu egészen különleges helyen épült. Magas hegyek veszik körül, amelyek teljesen elzárják a külvilágtól.

A faluhoz vezető út évszázadok csak egy meredek és veszélyes lépcsősor volt, amelyet "Ti Tian"-nak, vagyis égi létrának neveztek. A falu létezéséről mindössze néhány éve, az internet révén tud a világ.

Ez a furcsa elzártság az évszázadok folyamán csak jót tett a falunak, egyfajta védettséget adott a világ zűrzavaraival szemben. A lakók kecsketenyésztésből és gyógyfűtermesztésből éltek. De a mintegy háromszáz falusi véget akart vetni az elszigeteltségnek. A faluban nem volt víz villany és telefon sem. A huszadik század ellenére sem éltek jobb körülmények között, mint a középkorban. Miután kormányzati segítségre hiába vártak, a falusiak kétségbeesett tettre szánták el magukat: alagutat fognak a sziklába vájni. Csákányokat, kalapácsokat, és vésőket vásároltak, és a Shen Mingxin, a falu elöljárójánakvezetésével 13 ember 1972-ben nekikezdett a munkának.

Tovább


A kínai "forró krumpli" átverés

Nem is oly régen különleges videó borzolta fel az internetezők kedélyét, amely a kínai állami televízió egyik tudósításának részlete. A tudósításban állami és katonai vezetők tekintenek meg egy hadgyakorlatot. Az egyik bemutató során katonák forró krumplit játszanak.

Ez egy egyszerű játék, ha megkapod a csomagot, azonnal tovább kell adnod különben "megégeti" a kezed. A katonák azonban egy éles bombát adtak körbe, amelyet az utolsó a kör közepén álló gödörbe dobott. Erre a jelre mindegyik katona a földre vetette magát.

Tovább


Kína varázslatos színei

Tovább


Vérfolyó kínában

Egy reggel döbbentek látták a város lakói, hogy a folyó vize vérré változott.

Tovább


A természet csodái: A kínai Tündérhíd

A világ legnagyobb természetes kőhídjáról csak most hallhatott először a világ.

Kína évtizedes elzártsága miatt sokáig nem tudhattuk, milyen elképesztően szép tájai vannak az országnak. Ezek közül az egyik a világ legnagyobb természetes kőhídja, a Tündérhíd. Mostanáig a világ számára ismeretlen volt, amíg valaki észre nem vette a Google térképén.

Tovább


Legszebb kínai kertek

Tovább


Fess az üvegre - belülről!

A füstszínű palackok belső festése egy egyedülálló kínai művészet. Kell hozzá egy különlegesen tervezett karcsú toll, amelynek szára a nyakánál meg lett hajlítva. Kellgy speciális formájú, tömzsi, rövidnyakú palack. És kell egy rezzenéstelen, biztoskezű művész, aki ezeket használja. A palacküreg szűk belső tere rátermett művészt igényel, hogy éles vázlatokat és szépírást karcoljon a palack belső felszínére. Az eredmény a tájak, csendéleekt, portrék, és szépírások kitűnő miniatúrája, ami sok gyűjtőt gyönyörködtet.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog