Egy walesi családnak már sikerült, és egy domboldalban élik világukat.

Walesben egy fiú, bizonyos Simon Dale sokmillió kortársához hasonlóan rajongott a Gyűrűk ura világáért, különösen a hobbitok nőttek a szívéhez. Arról álmodozott, hogy egyszer majd ő is ilyen föld alatti házban fog élni.

Simon azóta felnőtt, megnősült, és két gyermeke is született. De az álmáról nem mondott le. Családja is támogatta az ötletet, ezért hozzáfogott a megvalósításához. Egy erdős domboldalon földet vásárolt, kiásta a ház helyét, és a környéken található természetes anyagokból megépítette a házat. A munkában apósa, barátai, és az arra járók segítették. A ház építése során gondosan odafigyelt a környezetre és a környezetvédelemre. Simon nem építész, különösebb gyakorlata sem volt az ácsmunkákban. A munkákhoz mindössze egy fűrészt, egy kalapácsot, és egy vésőt használt.

Becslése szerint 1000-1500 munkaórát, és kb.3000 fontot fektetett a házba. Célja az volt, hogy a természetben éljen, és ne egy kemikáliákkal szennyezett dobozban a zsúfolt városban.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.