Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Anavilhanas Nemzeti Park

Amikor megemelkedik a víz, több mint négyszáz hosszú sziget és csatorna lesz az őserdőből.

A világ érdekes Rio Negro anavilhanas szigetek áradás esős évszak

 

Az Anavilhanas Nemzeti Park a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. A Rio Negro folyóban található, mintegy 70 kilométerre a brazil Manaustól. Az esős évszakban itt a folyó 30 kilométer szélessé duzzad.

A világ érdekes Rio Negro anavilhanas szigetek áradás esős évszak

Amikor a víz emelkedik, mintegy négyszáz hosszúkás sziget és csatorna jön létre. A szigeteket az elárasztott esőerdő magasabb részei alkotják, ahova a magas vízállás esetén az állatok is menekülnek.

A világ érdekes Rio Negro anavilhanas szigetek áradás esős évszak

A szigetcsoport abból az üledékből képződött, amit a folyó a Guyana-hegységből hordott le. A szigetcsoport a folyó mentén 90 kilométer hosszan terül el, A területhez tartozik a 100 000 hektárnyi sziget és csatornavilág, valamint  260 000 hektár folyóparti erdő.

A világ érdekes Rio Negro anavilhanas szigetek áradás esős évszak

A Rio Negro (portugálul: Rio Negro, spanyolul: Río Negro) egy folyó Dél-Amerikában, Kolumbia, Venezuela, valamint Brazília országok területén. Portugál és spanyol nevének jelentése: fekete folyó. Az Amazonas legnagyobb bal oldali mellékfolyója. A folyó hosszúsága körülbelül 2250 kilométer. Vízgyűjtő területe mintegy 691 000 km2.

A világ érdekes Rio Negro anavilhanas szigetek áradás esős évszak

A Rio Negro forráságai az Imeri-hegységben erednek. A folyó Amazonas államban, Brazília területén található Manaus városánál torkollik az Amazonas folyóba. A Rio Negro vize a sok kilúgozott humusz és tőzeg következtében általában sötét színű.

A világ érdekes Rio Negro anavilhanas szigetek áradás esős évszak

Az Anavilhanas szigetvilág 1997 óta az UNESCO védelme alatt áll.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

A világ érdekes Rio Negro anavilhanas szigetek áradás esős évszak

Tovább


Molekuláris gépek: tervezés vagy evolúció

Néhány évtizeddel ezelőtt egy elmélet felkorbácsolta az evolúció tudomány állóvizét, és egy új területen feszültek egymásnak az evolúció és a kreacionizmus követői. evolúció kreacionizmus intelligens tervezés

Tovább


 Ahol a legrövidebb egy esztendő

A magyar népmesékben három napig tart egy esztendő. A Warwicki Egyetem kutatócsoportja olyan bolygót fedezett fel, amelynek még ennyi időre sincs szüksége, hogy megkerülje a csillagát.

Tovább


Josh Fight – Harcolj meg a nevedért

Az évtized legőrültebb bulija, amely egyúttal jótékonysági akció is volt.Josh Swain fight harc név

Tovább


Így változott a világ

Hires helyek 100 évvel ezelőtt és ma.

100 év híres hely világ változás100 év híres hely világ változás

Tovább


Meglepetésvendég a szülinapi bulin

Új-Zélandon a rendőrségi segélyhívó-számra furcsa hívás érkezett. Egy meglehetősen zavarban lévő hölgy elnézést kért, de az ügyeletes örült a hívásnak.Új-Zéland rendőrség hívás születésnap 5 éves

Tovább


32 lány, 32 fantasztikus kép

Van néhány dolog, ami soha nem megy ki a divatból, mint például a  tradicionális ruhák. Egyszer a Miss Mexikó verseny rendezői fotókat tettek közzé a  versenyzőkről, akik az ország tradicionális viseleteinek dizájner változatait öltötték magukra. Nem csak a a ruhák és a lányok gyönyörűek, de remek ötlet volt kivinni őket a stúdióból a való világba. Miss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionális

 

Miss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionálisMiss Mexico 2020 szépséverseny ruhák tradicionális

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

Tovább


Vak kutya vezető kutya

Tao, az idős golden retriever megbetegedett. Glaukóma miatt mind a két szemét el kellett távolítani. De a kutya gyorsan felépült. Három nap múlva már egyedül lépdelt fel a lépcsőn, és pórázon tudott járni. A kutya boldognak tűnt. De valami hiányzott. Tao-nak szüksége volt valakire, aki játszott vele, és a társasága lehetett , főleg, hogy látását elvesztette.

Gazdája elhozta neki Oko-t, egy másik golden retrievert. Körülbelül 8 hetes volt, amikor Melanie megszerezte, de a kutyapár azonnal egymásra kattant, és azóta elválaszthatatlanok lettek. Oko akaratlanul is egy másik kutya vakvezető kutyája lett. vak kutya vakvezető golden retriever

Tovább


72 éve együtt

Sujata Setia fotósként és vizuális mesemondóként arra tanítja fotóművészeti hallgatóit, hogy mindig keressenek olyan történeteket, amelyek reményt adhatnak nekünk, és azt ígérik, hogy a szerelem örök lehet.

Amikor Sujata egy fotográfiai mesterkurzus vezetett Walesben, meglátogatta Melt és Verát, és olyan képekkel ajándékozta meg őket, amelyek az örök szerelmüket mutatják be.

A második világháború után ismerkedtek meg. Vera még csak 18 éves volt, amikor felfigyelt a fess mérnökre, aki nemrég tért vissza a háborúból. Gyorsan szerelem lett, és 4 év udvarlás után összeházasodtak. A fotók készítésekor 68 éve voltak házasok.

pár 72 év szerelem örök

Tovább


Japán száz évvel ezelőtt

Évtizedek óta Japán a világ egyik vezető gazdasági és politikai nagyhatalma,Tokió a világ legnagyobb és legmodernebb városa. Igazi ízig-vérig modern ország. De ez a fejlődés alig 75 év alatt következett be. A 100 évvel ezelőtti Japán egy egészen más világ volt. Japán 100 év múlt

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog