Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az idei év 25 legjobb északi fény fotója

Az Aurora borealis az egyik legszebb látnivaló az egész világon. Ez nem valami híresség neve, hanem a sarki fényé, amit szélesebb körben északi fényként ismernek (ez talán zavaró, mert a déli sarkon is vannak sarki fények). Akárhányszor láttam őket, soha nem szűnnek meg ámulatba ejteni, és azon kapom magam, hogy hipnotizál a természeti jelenség puszta szépsége.

Mint ilyen, a sarki fény is megérdemli, hogy egy fényképezőgép megörökítse, az azt legjobban megörökítő fotók pedig díjat érdemelnek. Ezért a "Capture The Atlas" úgy döntött, hogy éves díjat alapít a Föld egyik legszebb természeti kincsének megünneplésére. A "Capture The Atlas" fotóverseny díjazottjai.

1. "Fényerdő" - Marc Adamus

Tovább


Búcsú a jól ismert Északi-sarktól

Bolygónk északi sarkvidéke úgy tűnik menthetetlenül, és rendkívül gyorsan változik. Hamarosan végleg elbúcsúzhatunk a megszokott képtől. Megfigyelési adatok rendkívül riasztóak.Északi-sark felmelegedés klmaváltozás permafrost Szibéria futótűz

Tovább


Legszebb északi fény fotók

Markus Varik egy kis cégnél dolgozik, akik turitákat visznek ki sarki fényre vadászni. Az évek során annyira tökélyre fejlesztették a túravezetést, hogy 94-98 százalékos garanciával vállalják, hogy vendégeik nem maradnak le az aurora borealis tündökléséről. Markus által készített gyönyörű fotók igazolják, hogy jó munkát végeznek.A világ érdekes északi fény sarki fény Norvégia

Tovább


És akkor hirtelen beomlott a föld

Óriás víznyelő szakadt be Törökországban. Kicsit megzavarta az aratást.

Tovább


A kalózok igazi élete

Dicsőítették, átkozták és üldözték őket; a legendákkal ellentétben nem voltak mesebeli alakok, sokan közülük nyomorúságos életet éltek. Az utókor mégis egyfajta hősként tartja számon a kalózokat, falábbal, szemtakaróval és vállukon papagájjal képzelik el őket. Fénykorukat a XVII-XVIII. században élték, a róluk fennmaradt mítoszokból azonban nem sok minden igaz. Kivéve a papagájt, mert az valóban kincsnek számított. A világ érdekes kalózok feketeszakáll

Tovább


Ahol színrobbanás az ősz

Az óceán közelsége gyönyörűvé teszi az elmúlást.A világ érdekes ősz színek USA észak-kelet

Tovább


Bedarálta a hidat

Mary Lambayt kamionsofőr nagyot hibázott, amikor a hídra hajtáskor figyelmen kívül hagyta a hat tonnás súlykorlátozást. Az ő kamionja 30 tonnás volt.Isten állatkertje híd kamion leszakadt

Tovább


Jégbe fagyott hajószálló

A vitorlás a vendékkel együtt el nem mozdul a jég fogságából.

Tovább


A fekvenyomó balesete

Scott Mendelson megkísérelte, hogy világrekordot állítson fel fekvenyomásban. 325 kilogrammal próbálkozott, amikor leszakadt a mellizma. Így nézett ki a baleset után.

Tovább


A mágneses termeszek monolitjai

Mintha óriások sírkövei között járnánk.

Ausztrália, Északi-terület, Lichfield Nemzeti Park:


Nagyobb térképre váltás

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog