Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nagy papírrepülő-átverés

Különleges felvételre hívták fel a figyelmemet, több helyről is megkaptam egy linket. Különleges és meglepő fizikai jelenséget mutat be. Két ventillátort kell egymással szembe fordítani, és a két ellentétes légáram között egy papírrepülő érdekesen viselkedik:

Zseniális ötletnek tűnik, de csak átverés. Ez egy rövid nyomozás után kiderült. Egy klasszikus bűvésztrükk ügyes alkalmazása. A megoldás pofon egyszerű:

Tovább


A legdilisebb nevű amerikai települések

Az amerikai kontinens felfedezése után özönleni kezdtek Európából a menekültek, szerencsevadászok, vagy csak egyszerűen a jobb életre vágyók. Amikor megalapították új településeiket, sokszor nem túl sok fantáziáról tettek tanúbizonyságot. Az teljesen érthető, hogy nosztalgiából az óhazai városok bukkannak fel lépten-nyomon: Új-Amszterdam, Párizs, London. Még Budapest is van Georgia államban, de mivel csak hét épületből áll a település, a térképeken gyakran nem is jelzik. De mi lehet az oka annak, hogy teljesen elvadult neveket adtak egy településnek, hogy utána rajtuk nevessen, aki csak arra jár. A legelfuseráltabb amerikai települések. (Ha valahol nem pontos a fordítás, örömmel várom a helyesbítést.)

Cumming (Élvezés), Georgia

Tovább


10 ház, amely dacol a gravitációval

Wozoco Apartmanház, Amsterdam-Osdorp, Hollandia

Tovább


Elfújta a repülő a lányt

Fejjel zuhant a betonpadkára, és súlyos sérülésekkel szállították kórházba egy lányt Szent Márton szigetén. Hogyan lett az egyik legkirályabb szórakozásból a világ egyik legidiótább "sportja".

Szent Márton-sziget a karib-tengeri szigetvilág gyöngyszeme, de nagyon furcsa hely. Mindössze 50 négyzetkilométer területű, mégis két nemzet osztozik rajta. A sziget északi része Saint Martin néven Franciaország tengerentúli területe 2007. február 22-én jött létre, mint önálló francia tengerentúli terület, előtte Guadeloupe francia tengerentúli megye része volt. A Szent Márton-sziget déli része, Sint Maarten, egyike a Holland Királyságot alkotó négy államnak.

Tovább


Bőrönd-roller

Egyre nagyobbak a repülőterek, egyre távolabb vannak a városközponttól, és egyre nagyobbak a repülőtéren belüli távolságok is. Néha kilométereket kell gyalogolni a bejárattól a a belépésen át, egészen a repülőgép ajtajáig. Mindeközben cipeljük magunkkal kézipoggyászunkat. Sokat könnyített az utazáson, hogy feltalálták először a kerekekkel felszerelt, majd később már a kézikocsiként magunk után húzható bőröndöt. De még így sem kellemes kilométereket kutyagolni. És akkor most jöjjön a homlokon csapás pillanata.

Tovább


Varázslatos fa-házak

Minden fiúgyerek álma, hogy az apja egy házat építsen neki a fa tetejére, amely csak az ő birodalma. Kevés olyan fa van a kertekben, amely elbír egy ilyen házat, és még kevesebb olyan apuka, aki egy ilyet meg tud építeni. De vannak olyanok is, akik igazán komolyan veszik a projektet, és egész kis kastélyt, vagy éppen mesebeli viskót húznak fel a fára. Néhány remekmű a világból.

Tovább


Repülő emberek New York felett

Néhány őrült repülőmodellező távírányítású, ember formájú repülő eszközöket készített. New York egyik közparkjából indították a masinákat. Az illúzió tökéletes: három Suparman száguld New York felett. A videót két nap alatt több mint hárommillióan nézték meg.

Tovább


Fekete lyuk pusztít a házban

Jó néhány animáció létezik arra, milyen látvány lenne, amint egy mikro fekete lyuk elnyeli a Földet. Először csak egy szobát, egy házat, egy várost, végül a világot.

Néhány houstoni művészt annyira megihletett ez a látvány, hogy egy 1920-as években épült házat ennek szellemében "újítottak" fel, mintha a ház oldalát elnyelné egy fekete lyuk. A deszkákból készült épület fa épület mintha elemeire esne szét, mielőtt elnyelné a fekete lyuk.

Tovább


Ég veled égi lámpás?

Egy újabb nevetséges féltörvény, ami semmire nem jó. Búcsúzhatunk a nyáréji lampion eregetéstől, mert a hatóság úgy döntött. Legalább is ők így gondolják.

Tovább


A világ legnagyobb makett repülőtére 900 millióért

Németországban elkészült a világ legnagyobb működő makettrepülőtere. A látvány elképesztő, mint a befektetett munka és pénz is.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog