Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi szubjektív - Arthur C. Clarke: Mélység

A jövő óceánjában tengeralattjárók terelnek bálnacsordákat, nagyüzemi planktonbegyűjtés folyik, egyszóval a mezőgazdaság rutinfeladatait végzik, csak merőben új környezetben. És ez a környezet egyáltalán nem mentes a veszélyektől.
Walter Franklin űrhajós volt, de egy baleset miatt visszakényszerült a Földre. Új munkájának a tengerművelést választja, de az átállás nem megy zökkenőmentesen. A ranglétra legaljáról kell fölkapaszkodnia, s közben megismerkedni a tenger alatti világ csodáival és rejtélyeivel.

Az SF Nagymesterének e műve ma, amikor éhezők millióinak nem jut élelem a Földön, időszerűbb, mint valaha. A regény mostani, legteljesebb kiadása tartalmazza a szerző előszavát, valamint az eredeti novellát is, amely a történet alapjául szolgált.


„Arthur C. Clarke korunk egyik legnagyobb zsenije.”
– Ray Bradbury

„Gyönyörű és izgalmas mű. Egyedülállóan kelti életre a jövő világát. Az egymást követő válsághelyzetek miatt egyszerűen letehetetlen.”
– Sunday Times

„Az űrkorszak prófétája szól hozzánk.”
– New Yorker

 

A könyv trailere:

 

 

Arhtur C. Clarke: Mélység
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Fordító: Kapronczi Orsolya
Oldalszám: 264 oldal
Bruttó fogyasztói ár: 2990- Ft

Arthur C. Clarke Mélység című kötete 20% kedvezménnyel megrendelhető Galaktika boltban!



A videót megnézheti itt is.

Tovább


GPS nyakörv

Minden kutyatulajdonos ismeri azt a roppant kényelmetlen helyzetet, amikor a sétáltatás közben kutyánk elkóborolt tőlünk, vagy csak elrohan valamilyen állatot kergetve, és pillanatok alatt eltűnik szemünk elől. És jön az órákig tartó füttyögés kiabálás. Már erre is van modern megoldás.

Tovább


Delfinhajó

Néhány évvel ezelőtt két kaliforniai mérnök megirigyelte a delfinek úszását, játékos ugrálását. Elhatározták, hogy építenek egy olyan motorcsónakot, amellyel képesek ezt utánozni.

Tovább


Valós szerelem – Virtuális személy

Szédítő perspektívákat kínál nap mint nap a robotika és a mesterséges intelligencia fejlődése. A robotok egyre fejlettebbek, a gépeket irányító szoftverek egyre okosabbak. És ahol nincs szükség a fizikai megjelenésre, csak az intellektusra, oda elég egy mesterséges intelligencia. Azonban felvetődik a kérdés, milyen lesz a viszonyunk ezekhez a mesterséges teremtményekhez.

Tovább


Kreativitás helyett véletlen

Most már nem tarthat vissza saját és környezetünk tehetségtelensége. Vannak remek módszerek, amelyekkel a kreativitást tökéletesen lehet pótolni a vakvéletlennel.

Tovább


Élő sárkányt és unikornist otthonra

Számtalan, a nem túl távoli jövőben játszódó filmben bukkan fel a háttérben valamilyen különleges állat: 20 centi magas elefánt, Barbie-méretű élő lovacska, szobai akváriumban úszkáló bálna. De még vadabb tervek is vannak…

Tovább


Vizelde-játékok férfiaknak

A piszoárok fölött is véget ért az analóg korszak, itt vannak a komputeres vizelde játékok. Kizárólag játékos (és ittas) férfiaknak.

Tovább


Tudósok bizonyították a hit erejét

A derülátóbb tovább él? Kitolható a halál időpontja? Hihetetlen, de a hit sok mindenre képes. Nem egy mindent átfogó jelenséggel állunk szemben, de a balszerencse-tudat, az adott időponttal kapcsolatos fokozott 'várakozás', 'elvárás' hatással lehet a történésekre.

Tovább


A halhatatlanság kétségei

Hányszor hallottuk már, hogy "de szeretnék örökké élni", vagy "Milyen jó lenne halhatatlannak lenni". Tényleg olyan jó dolog lenne ez? Nézzük meg ezt néhány másik szempontból, és kiderül, nem olyan felhőtlen boldogság örökké élni.

Tovább


Titkos történelem - Kutyavérrel és verítékkel

A Gagarin utazását megelőző tíz évben 48 kutya utazott a világűrbe, és sajnos húsz nem élte túl az utazást. Nevüket, és egyáltalán létezésüket hosszú évtizedekig homály fedte.

Lajka emlékműve

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog