Az Ausztráliát sújtó természeti katasztrófa olyan méreteket öltött, hogy az űrből is jól megfigyelhető. Az infravörös tartományban működő műszereken jól látszanak a tűzgócok. A hagyományos műholdas fotókon megfigyelhető a vastag füst, amit már a Csendes-óceán túlsó partján, a 7000 kilométerre lévő Chilében is kimutattak. A Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó űrhajósok is folyamatosan figyelik az eseményeket. A tudósok becslése szerint a tűz miatt annyi szén-dioxid került a levegőbe, amennyivel a kontinensnyi ország fél év alatt terheli a környezetét.

Ausztrália tűz tűzvész füst világűr műhold

 

Ausztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műholdAusztrália tűz tűzvész füst világűr műhold

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)