Veszélyes terepjáró kaland a meseszép tájon.

 

Az Egyesült Államok nyugati részén, Utah Államban, a Colorado-fennsík szívében található a a festői vörös szikláiról ismert Arches Nemzeti Park, és a hihetetlen homokkő tájairól nevezetes Canyonlands Nemzeti Park. A táj az űrből olyan, mintha a Mars felszínét néznénk.

A terület szívében található Moab városa, ahonnan a legkönnyebb felfedezni a környéket. A kisváros kedvelt célpontja a kalandvágyóknak. A kemény és szép sivatagi terepen százszámra lettkijelölve nyomvonal és túraösvény hegyi kerékpárosoknak, és terepjáró túrákhoz.

A kijelölt túraútvonalak különböző nehézségűek. A legnehezebb túra a Pokol bosszúja nevet kapta, egy 14 kilométeres terepjárós hullámvasutazás a veszélyesen meredek homokkő kupolákon és párkányokon,

Csak azoknak ajánlott, akiknek nem a gyenge a szíve. Ez egy komoly kihívást jelentő, nehéz kirándulás, csak a nagyon tapasztalt sofőröknek. 

A pokol bosszúja a technikai kihívás mellett gyönyörű kilátópontokat is nyújt a  La Sal-hegységre, a Negro Bill-kanyonra, az Abyss-kanyonra, és a Colorado-folyóra. Ezen a területen vezet a "Slickrock Bike Trail" útvonal is, amelyet a motorkerékpárosoknak és a hegyi-kerékpárosoknak jelöltek ki. A pokol bosszújának nehézségét jól jellemzi a természetes akadályok elnevezése: "Lépcsőház", "Fekete Lyuk", "A kalandon túl". 

A legnépszerűbb akadály az "Oroszlán háta".

Az Oroszlán háta egy több száz láb magas homokkő gerinc. A feladat kötélidegeket igényel: felhajtani a helyenként 65 százalékos emelkedőn, a tetőn megfordulni, majd leereszkedni.

A kocsiból nézve igazán rémisztő a leereszkedés.

Az Oroszlán háta néhány éve a híradókba is belekerült, amikor egy terepjárónak elromlott a fékje, és 10 méter magasról lezuhant. A balesetben szerencsére nem halt meg senki, de a róla készült videó-felvétel bejárta a világsajtót.

Minden évben húsvétkor több száz terepjárós és quados gyűlik össze, hogy próbára tegye magát és járművét a „Húsvéti Jeep Safari”-n, és kilenc napon keresztül gyúrják magukat a nehéz és lakatlan terepen.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Lehet, hogy nem elég friss a tojás

Macskaőrség:  A macska és a delfin

Napi videó:   Steampunk fesztivál 2015

Napi fotó:  Brutális kínzás

(via)