Szép lassan tényleg eljutunk abba a helyzetbe, hogy semminek nem lehet hinni, amit a neten keresztül kapunk.  Jönnek a jobbnál jobb videók, álmélkodunk vagy szörnyülködünk, de aztán hamarosan kiderül hogy az egész csak átverés. Külön fájdalmasak a sporttal kapcsolatos átverések, amikor csodáljuk valakinek az elképesztő (és sajnos nem létező) ügyességét.

Aztán meg kell tudnunk, hogy egy víruskampány áldozatai vagyunk, ahol a reklámszakemberek csak azért készítették el a videót, hogy boldog boldogtalan továbbküldje, és minél többen nézzék meg a filmmel együtt a többé kevésbé bújtatott reklámot. Ezeknek a filmeknek az egyik jellegzetessége, hogy általában úgy tűnik, mintha véletlenül rögzítették volna az esetet amatőr kamerával.

A négy leghíresebb videó ebben a kategóriában:

Ronaldinho brazil válogatott labdarúgó, jelenleg a Flamengo csapatának támadó középpályása. Ebben a filmben egymás után lő a tizenhatosról négy felső kapufát úgy, hogy visszapattan hozzá a labda. Később elismerték, hogy komputerrel rásegítettek a a felvételre, de esküdtek, hogy kettő valódi volt.

 

Evan longoria az egyik legjobb amerikai baseballjátékos. Ezen a felvételen interjú közben villámgyors reflexei révén megmenti a riporternőt a sérüléstől.

 

De hamar kiderült csak üres trükkről van szó. A filmben négyszer is feltűnik egy cég reklámja, és a kikockázás során kiderül, a repülő labdát csak odarajzolták, az elkapott labdát egy ügyes trükkel magának dobta fel.


 

Lebron James Kitűnő kosaras, hihetetlen jó labda érzékkel. Ezen a "véletlenül" rögzített felvételen többször egymás után az egész pályán át a kosárba talál. Természetesen ez sem igaz.

 

Az egyik legszebben kidolgozott fake video a Megawoosh. Hatalmas és őrült kaszkadőr ugrás.

 

Később a csapat megmutatta, hogy készítették a filmet.

 Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.