Hamad bin Hamdan al-Nahjan sejk tízkerekű monstruma Dhabiyan névre hallgat.Isten állatkertje sivatag szörnyeteg terepjáró

 

A szupergazdagok között már nem lehet felvágni egy egyszerűen csak méregdrága kocsival, valami különleges kell. Az Egyesült Arab Emírségek olaj milliárdjaiból bővel telik bármilyen extrém őrületre. A sejk amúgy is híres extrém járgányairól.

Isten állatkertje sivatag szörnyeteg terepjáró

Nem tudom, szabad-e ezt még autónak nevezni. Engem inkább emlékeztet egy őrült sivatagi steampunk mozdonyra. Az egyetlen igazán felismerhető darabka a tettjén trónoló fülke, amely egy Jeep terepjáróból származik.

Isten állatkertje sivatag szörnyeteg terepjáró

A méretei miatt is jogos a mozdony hasonlat. 10,8 méter hosszú, 3,2 m magas és 2,5 m széles.Isten állatkertje sivatag szörnyeteg terepjáró

Kell is ez a rengeteg kerék, hogy ne süllyedjen el a homokban, mert a súlya 24 tonna.  Ezt az irdatlan tömeget egy 600 lóerős, 15,2 literes, hathengeres, dízelmotor hajtja.

Isten állatkertje sivatag szörnyeteg terepjáró

A fogyasztása… á, az hol érdekel egy olajsejket.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.