Egy holland cég hulladékból emel villámgyorsan házakat.

 

A LEGO egy fantáziadús játék, de bizonyos körülmények között életmentő lehet.  A földrengések, szökőárak, vulkánkitörések és a tornádók óriási károkat okoznak.  A legnagyobb probléma, hogy a túlélők fedél nélkül maradnak. Hogy újra tető kerülhessen a fejük felé, először a romokat kell eltűntetni.

A Mobil Factory teljesen új dimenzióba emelte a katasztrófa-elhárítást, és helyreállítást. A 73 éves holland üzleti tanácsadó és fenntarthatósági szakértő, Gerard Steijn ötlete az volt, hogy a romokból kell ideiglenes épületeket felhúzni.  Így nem kell törődni az elszállítással.

Mindössze két konténerből álló gépének egyik oldalán a törmeléket kell adagolni, amelyet megőröl, cementet és vizet adva hozzá betont készít, amelyből LEGO-kockához hasonló elemeket készít. Az elemekből utána villámggyorsan lehet építkezni.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Macskaőrség:  Bengáli tigris a hátsó kertben

Napi videó:   Öregúr kipróbálja a gördeszkát

Napi fotó:  Szellemhajó

 (via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...