40 tonnás hosszúszárnyú bálna szökken ki kecsesen a vízből.

 

Hála a vadászati tilalomnak a bálnaállomány szaporodik. Akik a bálnavadászok megélhetéséért aggódtak, csattanós választ kaptak, mert pár év alatt a bálna-les nagyobb üzlet lett, mint a bálnavadászat.

Egy átlagos hosszúszárnyú bálna 40 tonnás. Hogy áttörje a víz felszínét, vagyis hogy a testének a 40 százaléka a víz színe fölé emelkedjen, 29 km/órás sebességre kell felgyorsulnia. Micsoda erő és sebesség kell ahhoz, hogy ez a hatalmas test kiszökkenjen a vízből.

A vadászati tilalomnak köszönhetjük, hogy egyebek mellett megtudtuk, a bálnák kiugrálnak a vízből.

A fotósok és a videós turisták egyre több felvétel készítenek az állatokról, és ezek a hatalmas emlősök sem kerülik el a kis hajókat.

De még mindig ritka szerencse egy repülő bálnát látni.

A tudósok vitatkoznak azon, miért is ugrálnak ki a vízből a cetek. Puszta öröm, udvarlás, megszabadulás a bőr élősködőitől?

Láttak már borjakat is ugrálni, de az sem ritka, hogy egy felnőtt példány többször is kiugrik a vízből. Egy alkalommal 130 ugrást sikerült lencsevégre kapni 90 perc alatt.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Macskaőrség:  Macskák lassítva

Napi videó:   Jawa homokjáró LEGO-ból

Napi fotó:  Hullámverés

(via )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...