Együtt élni a természettel, a város közepén.

  Luciano Pia olasz építészt régóta foglakoztatta a gondolat, egy elképzelés, hogy alapjaiban kellene megváltoztatni a városképet. A városban kell együtt élnie az embernek és a természetnek. Torinóban egy olyan apartman komplexumot tervezett, hogy az öt emeleten élő lakók úgy érezzék magukat, mint egy hatalmas faházban.

Az épet 2012-ben készült el Torinóban,  a Via Gabriele Chiabrera 25. szám alatt.

Látszólag véletlenszerűen fémtartókat helyezett el, amelyekre fákat ültetett. A hatalmas cserepekből kihajtó fák, szerves és szimmetrikus külsőt kölcsönöztek az épületnek.

A150 lombhullató fa ősszel ledobja a lombját, hogy a Nap melegíteni tudja a házat, és több fény érje az ablakokat. Nyáron viszont hűs árnyékot biztosítanak.

Az udvarban tavak nyújtanak lehetőséget egy kis kikapcsolódásra.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Macskaőrség: Mit rejt a zseb?

Napi videó: Amikor a szuperhősök fociznak

Toochee-fotó: Felesleges munkavédelem

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...