A világ legjobb és legőrültebb ötlete egy aktív vulkán tetejére grilléttermet építeni.

Lanzarote a Kanári-szigetek legkeletibb tagja. Sokan csak a Száz vulkán szigetének hívják, mert közel háromszáz vulkáni kúp ékesti a szigetet, amely jó része még aktív.

1970-ben egy Cesar Manrique nevű úriember megbízta Eduardo Caceres és Jesus Soto építészeket, hogy az egyik vulkán tetejére építsenek egy éttermet. Az építkezés nem volt egyszerű kietlen tájon. Az építészek úgy döntöttek, hogy a helyi fekete bazaltból építik meg a falakat, amely tökéletesen illik a környezethez.

 

Az étterem az El Diablo nevet kapta. Nem véletlenül, ugyanis az étterem alatti vulkán ma is aktív. Természetesen a láva nem tör fel a hegy mélyéből. De az étterem nyitott közepén pokoli fekete kút tátong, amelynek mélyéből feltörő hő felett grillezik meg a megrendelt fogásokat.

 

Csatlakozz a közel hétezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Szólni kellene neki, hogy fordítva szokták...

Napi videó:   Így kell sárkányt festeni

Varázslatos éttermek: fészekben a fa tetején

Barlang-étterem kilátással a tengerre

Az életre kelt pokoli erdő

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via gorod.tomsk)