Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ heroinközpontja

A heroin nem csak a fél világot, hanem a termelő országot is tönkre teszi. Az országban a heroin elképesztően olcsó, grammja 1 dollár. Óriási a heroinfüggők száma, és rengeteg köztük a gyerek. Vannak olyanok, akik hat évesen szoktak rá a drogra.

Afganisztán mára a világ második legnagyobb herointermelőjévé vált. 2001 óta a termelés a negyvenszeresére nőtt, az ország GDP-jének 50 százaléka ebből származik.

Tovább


A leggonoszabb BMW

A BMW autók dizájnja mindig is kicsit morcos, haragos volt. De ez a tuning igazán gonosszá változtatta.

Tovább


Bezöldült a Sárga-tenger

A Sárga tenger már nem kék, hanem zöld. Kicsit felborult a világ Kína partjainál.

A Sárga-tenger Kína és a Koreai-félsziget között elterülő melléktenger. Sekély tenger, átlagosan 44 méter mély, és alig négyszer nagyobb, mint Magyarország.

Tovább


Nem ez lesz a kedvenc kínai kajám

Sült hernyók párolt rízzsel.

Tovább


Northlandz: a világ legnagyobb modell vasútja

A világ legnagyobb modell vasút a New Jersey-i Flemington közelében épült. Létrehozója Bruce Williams Zaccagnino.

A Northlandz méretei elképesztőek: több mint 13 kilométer hosszú pálya, amin több mint 100 vonat fut, miközben közel 400 hídon kelnek át.

Tovább


Erawan-vízesés

Nem kell feltétlenül óriásinak lennie egy vízesésnek, hogy lenyűgöző legyen. Jó példa erre Erawan-vízesés.

Tovább


Bársonyborítású Ferrari

Láttam már autót sokféle karosszériával. Akár festés helyett fából készült kasznival, vagy éppen gyepesítve. De ez a Ferrari 599 mindent visz. A gyár felárért hajlandó bármilyen egyéni igény szerint átalakítani a készülő autót, ezzel is növelve az exkluzivitását, és az árát is. Ez a tulajdonos fekete velúrral vonatta be az autót. Az ötezer fontos felárért megkapta a remélt felhajtást, mindenki őt nézi meg az utcán. De a bársonyt ismerve kíváncsi vagyok, hogy néz majd ki az autó, egy porosabb nap, vagy egy kiadós eső után.

Tovább


Ahol a világnak vége van

Ha a Google térkép szolgáltatását nézzük, akkor a világnak ott van vége, ahogy a Google fényképező autói már nem mennek tovább. Ezt a pontot az utcanézetben meg is nézhetjük. Egy Ian Taylor nevű blogger jó néhányat összegyűjtött az ilyen helyekből. Néhány pont a gyűjteményéből.

Hawaii, A Kilauea vulkán lávafolyama zárja el az utat

Norvégiáa, az ország és Európa legészakibb pontja

Tovább


Nem katasztrófa, csak egy trükk

Szeretnél pókemberként sétálni a falon? Londonban most megteheted.

Tovább


Így alszanak lógva a hegymászók

Nem lehet mindig vízszintes felületet találni. Van amikor egy függőleges sziklafal közepén éri az este a mászókat. Akkor is kell aludni. Néhány tipikus megoldás.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog