Nem kell feltétlenül óriásinak lennie egy vízesésnek, hogy lenyűgöző legyen. Jó példa erre Erawan-vízesés.  

A vízesés Thaiföldön, Kanchanaburi tartományban, az Erawan Nemzeti Parkban található.


Nagyobb térképre váltás

A hely érdekessége a hétlépcsős vízesés.

 

A hétemeletnyi magasságból lezúduló vízesésről sokan úgy tartják, hogy ez Thaiföld legszebb lépcsős zuhataga.

Mindegyik alatt természetes medence alakult ki, amely tele van halakkal.

A fürdés engedélyezett, A bátrabbak csúszdázhatnak a sziklákon, vagy akár fejest is ugorhatnak a kristálytiszta vizű medencébe.

Némelyiknél a vízesés alá is be tudunk állni masszíroztatni a hátunkat vagy csak pózolni a kamerának.

A fürdőzés közben rikácsoló madarakat és majmokat hallgathatunk. Ha szerencsénk van, akkor lencsevégre is tudjuk kapni őket.

 

Az Erawan Nemzeti Park 1975 óta működik, nevét a hindu mitológiában található háromfejű elefántról kapta. Területe 550 négyzetkilométer. A látogatók körében népszerű park 165-996 méterrel van a tengerszint felett. Mészkődombjain sok fontos patak ered, például az Omtala- és a Mong Lai-patak. Az Erawan Nemzeti Park hegyoldalán elterülő erdő. A park nyugati oldalán sok kisebb patakból ered a Kaho Phang-vízesés, más néven a kis Sai Yok-vízesés. A terület számos különleges vízi szárnyasnak nyújt lakhelyet.

A nemzeti park területén emelkedik a Kelete-hegy, melynek magassága 1000 méter. Ezek a mészkősziklák védik a parkot a keleti monszuntól és az ebből eredő viszonylag kevés csapadéktól. Májustól októberig esős évszak indul, délnyugat és északkelet felől viharok jönnek. Novembertől januárig meglehetősen hűvös van, és csak február és április között melegszik fel az idő. A park egész évben, még az ilyen szélsőséges időjárások közepette is nyitva van.

 

Az Erawan Nemzeti Park fő látványosságai közé tartozik a park területén található hét vízesés. Érdemes megtekinteni a karsztbarlangot is, ahol érdekes alakú cseppkövek találhatók. A parkban megtekinthető még a Mi, a Rua, a Wang Bahdan és a Phartat nevű barlang is. A nemzeti parkban főleg indiai elefántok, tigrisek, szarvasok, fehér kezű gibbonok, vaddisznók, kobrák, mókusok, sasok, fácánok, pávák és vízesési tarisznyarákok élnek, de egyéb emlősök, hüllők, kétéltűek, madarak és édesvízi állatok is előfordulnak itt.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Egy elfelejtett finomság: mángold

Napi videó:   A világ leggyorsabb vécéje

Napi fotó:  G. I. José - az igazi mexikói hős

 (via youtube, wikipedia)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...