Mániákusan mindent ufónak neveznek el a világon, ami kerek és repül. Általában a sajtótól kapják meg ezt a címkét, mert így hamarabb felfigyelnek rá az olvasók. Legyen bármilyen őrült, vagy nagyszerű találmány, mindjárt megkapja ezt a címkét. Bár semmi köze meghajtásában vagy irányítási módjában elhíresült elődjeihez, bármilyen repülő tárgy megkaphatja ezt a címet. Jöjjön egy komolytalanabb történet, amely mögött komoly műszaki tudás rejtőzik.

A Kaliforniai Orange County már nem csak narancstermeléséről, az azonos című szappanopera-sorozatról, és az őrült motorépítő családról híres, hanem Steve Zingaliról is. Az 58 éves úr szenvedélyes repülőmodell-rajongó és építő. Egyszer a fejébe vette, hogy épít magának egy kis rádió-távirányítású ufót. Régóta ismertek már a csupaszárny repülők, ezek között léteznek teljesen kör alakúak is. Itthon már láthattunk ilyet a Terror iskolája című 1991-ben készült filmben, Sean Austin főszereplésével.

Zingali úr is megépítette a saját kör alakú repülőgépét, mintegy fél méteres átmérővel. Természetesen ne gondoljunk igazi ufóra, semmi egzotikus és titkos meghajtás, a kör alakú szerkezetet légcsavaros motor emelte a levegőbe. Bár úgy tűnik szárnynélküli a szerkezet, de a hasa alatt rejtőzik a függőleges vezérsík.

Ennek később elkészítette egyméteres verzióját is, amelyiket körben fényfüzérrel, éles, kék fényű ledekkel díszített. Ez a modell is akár 100-120 méter magasra is emelkedett. A gépet előszeretettel reptette éjszaka. Lentről úgy nézett ki, mintha egy hatalmas jármű szállna nagy magasságban, irtózatos sebességgel. Ha valaki egy kicsit távolabbról látta, már nem is hallotta az apró motor hangját.

Az éjszakai repüléseknek hamarosan híre ment, mert ufó észlelésekről számoltak be a környéken. Az éjfekete égen az illúzió tökéletes volt. Még a ufoinfo.com is beszámolt róla. Aliso Viejo városka a figyelem középpontjába került.

A helyi rendőrség megelégelte a sok bejelentést és kénytelen volt lépni. Ország-világ tudomására hozták egy sajtótájékoztatón az ügyet. Fellépni az idős mérnök ellen nem tudtak, hiszen semmilyen törvénybe ütközőt nem cselekedett.

A kör alakú repülő azóta nagy népszerűségnek örvend. Rendszeresen lép fel vele különböző bemutatókon, a nappali és esti műsorok nagy kedvence. A modell egyedi gyártású, üzletekben nem kapható de Zingali úr tisztes bérezés, vagyis ezer dollár fejében vállalja, hogy bárkinek épít ilyet.

Ezt láttad már?

Torta geekeknek

Banánszobrászat

LEGO erotikusan

Tökéletes testfestés

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)