Ez a rosszalló tekintetű béka valójában nem csalódott vagy szomorú,  így néz ki a fekete esőbéka, aki ennek ellenére igazán különleges jószág.fekete esőbéka

 

A fekete esőbéka (Breviceps fuscus) csak a Dél-Afrikában, a Cape Fold Belt déli lejtőin található, legfeljebb 1000 méter magasságban.

fekete esőbéka

Más fajokkal ellentétben nem klasszikus brekegéssel vagy kuruttyolással, hanem inkább egy gumikacsára emlékeztető sípolással áldotta meg a természet azt a sivatagi esőbékát.

fekete esőbéka

Amikor a Fekete esőbéka zavarják vagy fenyegetve érzi magát, felfújja a testét, és aggresszívan viselkedik.

fekete esőbéka

A nőstény ragaszkodó fajta, talán túlságosan is.

fekete esőbéka

A párzási időszakban, a nőstény ragacsos anyagot választ ki a hátán, és hogy a hím ne essen le, egyszerűen a hátára ragasztja. Szó szerint megtagadja, hogy elengedje partnerét.

fekete esőbékafekete esőbékafekete esőbékafekete esőbékafekete esőbéka

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)