Át kellett költöztetni a könyvesboltot, egészen különleges segítséget kapott.

 

Az angliai Southamptonban egy könyvesbolt tulajdonosnak a magas bérleti díj miatt el kell hagynia az üzletét, és segítséget kért a könyvek átköltöztetéséhez Nagy meglepetésére a kitűzött időpontban több mint 250 ember, fiatal és idős lepte meg őt. Élő emberi láncot alkotva mintegy kétezer könyvet kézből kézbe adogatva juttatták át a 150 méterre lévő új helyiségbe. Így egy óra alatt végeztek a munkával.

Beálltak a sorba a kávézó tulajdonosai, a helyi üzletek alkalmazottai, egyszerű járókelők, de még a buszmegállót is otthagyták többen, hogy segíthessenek.

Clare Diaper, az üzlet önkéntese meghatódott a segítségtől. "Egészen elérzékenyülök, ha arra gondolok, hogy milyen csodálatos emberek jöttek ki eddig, hogy támogassanak minket" - mondta a hölgy.

A közösségi tulajdonban lévő October Books üzletet 1977-ben alapították, és 15 évig volt a Portswood Roadon. Az új épületét a helyi lakosok és vállalkozások segítségével vásárolta meg. A részben helyi befektetők által finanszírozott, 330 000 fontba kerülő helyiségek három közösségi helyiséget is tartalmaznak, amelyeket helyi szervezetek és csoportok számára adnak bérbe. Az első emeletet a Society of St James nevű hajléktalan jótékonysági szervezetnek adják bérbe, hogy hosszú távú lakhatási lehetőséget biztosítsanak olyan emberek számára, akik korábban az utcán éltek.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint hetvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)