Ha valaki igazán csak a békére, a nyugalomra, és a tengerre vágyik, csak az menjen erre a helyre. Feltéve ha sok pénze van.

Ez a kókusz-sziget nem azonos a lakatlan Kókusz-szigettel (spanyolul Isla del Coco, angolul Cocos Island), amely 500 km-re Costa Rica partvidékétől a Csendes-óceánban fekszik. De nem is az Ausztráliához tartozó Kókusz (Keeling)-szigetek, amely két atollt és 27 korall-szigetet foglalnak magukba, amely az Indiai-óceánban, Ausztrália és Srí Lanka között félúton találhatóak.

A kókusz-sziget, nem a nagy fehér, hanem a pici zöld középen. (Nagyobb térképre váltás)

 Ez a Kókusz-sziget (Cocoa island) a Maldív szigetek része, South Male Atoll egyik aprócska földdarabja. Ráadásul nem is kókusz, hanem kakaó, bár az utazási irodák rendre kókusznak hívják. Mindössze 600 méter hosszú, de ha a parti fövenyt nem számoljuk, csupán 360 méter. A legmagasabb pontja talán három méter.

Hófehér homokkal borított tengerpart, pálmafák, korallzátonyok, kristálytiszta víz.

A szigeten mindössze egyetlen dolog van, egy ötcsillagos szálloda. A szigeten állnak a központi épületek, a bungalók a tengervízben állnak cölöpökön.

Az egyetlen dolog ami nincs, az az emberek. A sziget teljesen lakatlan, csak a vendégek és a személyzet tartózkodik itt. Eljutni ide csak a szálló motoros hajójával lehet.

Ide csak az jöjjön, aki a tökéletes kikapcsolódásra, amximális semmittevésre vágyik. Itt nincs hova menni, mért két perc alatt elsétálunk a sziget végéig. marad az eszegetés, koktélok szürcsölése, úszás, napozás, búvárkodás.

A szállás nem olcsó az ötcsillagos bungalókért éjszakánként 680 és 3990 dollár közötti összeget kell fizetni.

 

Egy érdekes privát légifelvétel:

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.