Hihetetlen, hogy mennyire épen maradt minden.

 

A hajdani csatatereken sokan foglalkoznak kincskereséssel. A fémkeresővel felszerelt szerencsevadászok természetesen nem arany és már kincs után kutatnak, hanem fegyvereket, kitüntetéseket, lövedékeket, használati tárgyakat keresnek. Ezekért a relikviákért szép pénzt fizetnek a gyűjtők. Mellékesen a megtalált, fel nem robbant lövedékeket a tűzszerészek ártalmatlanítják.

Oroszországban különösen népszerű ez a fajta kincskeresés. A második világháború hatalmas ütközetei, rengeteg relikviát hagytak eltemetve. Egy orosz csapat nemrégiben különösen szerencsés volt, Kalinyingrád közelében igazi kincsesbányára bukkantak.

A föld alatt megtalált fémláda tökéletes épségben őrizte meg tartalmát, így pontosan azonosítani lehetett tulajdonosát.

A láda Gerhard Pachler oberzahlmeister tulajdona volt.  Az oberzahlmeister, vagyis a fizetőtiszt az egység számviteli katonája volt, aki felelt az egység pénzügyeiért, kifizetésekért, beszerzésekért.

Ez aranycsillagos tiszti pozíció volt, bár legtöbb esetben nem volt kiképzett katona, hanem polgári alkalmazott.

Erre utal a váll lapon lévő Cadeceus, (görögül kerykeion, kerükeión) egy hírnökbot, amely köré két kígyó tekeredik.

Ez a kereskedelem ősi asztrológiai szimbóluma, melyet Hermésszel, a görög mitológia istenével azonosítottak. A pálcát néhol szárnyakkal, néhol két rákötözött fehér szalaggal ábrázolják. Tulajdonképpen a szalagok alakultak át a nyolcas alakban tekergő kígyókká.

Nagyon gyakori tévedés, hogy ezt a szimbólumot egészségügyi szervezetek használják. Összekeverik Aszklépiusz botjával.  Aszklépiosz botja ókori görög szimbólum, amely a csillagászattal, a betegségekből való felgyógyulással és az orvoslással áll kapcsolatban. Ez egy rúd, amely köré kígyó tekeredik. Aszklépiosz a gyógyítás istene az ókori görög mitológiában. Aszklépiosz botja ókori görög szimbólum, amely a csillagászattal, a betegségekből való felgyógyulással és az orvoslással áll kapcsolatban.  Aszklépiosz a gyógyítás istene az ókori görög mitológiában.

Nem csak a ruházat, de még a levelek, az iratok, és a pénz is olyan állapotban maradt meg, mintha előző nap ásták volna el. 

Szinte hihetetlen, de két üveg rum, és egy doboz szivar is tökéletes állapotban bukkant fel a ládából.

Pont a kitűnő állapot miatt adtak sokan hangot kételyeiknek, csalást sejtve.

A feltételezések szerint összepakolták egy ládába a már fellelt relikviákat, mert egy ilyen lelet esetében jelentősen felmegy az áruk.

De a szakértők szerint voltak már ehhez hasonló leletek.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?
Szem-Szájnak gasztroblog: 
Napi videó:  
Napi fotó: 
Macskaőrség:  
(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...