Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kincsesláda a harcmezőn

Hihetetlen, hogy mennyire épen maradt minden.

A világ érdekes II. világháború relikvia kincs láda Kalinyingrád

Tovább


Vintage: Egy láda whiskey

Érintetlen láda az alkoholtilalom idejéből. Mekkora mázli egy ilyet találni?Vintázs Vintage Retró whiskey láda érintetlen

Tovább


Nehéz, mint neten tükröt eladni

Hihetetlen, mit képesek egy termékfotóért bénázni.tükör eladás internet

Tovább


A legkeményebb csaj

Barbara Guerra úgy gondolja, nem sokban különbözik a különbözik a többi nőtől. Fitneszbajnok, modell, négy gyerek anyja. Ja, és nincs karja.

Barbie két és fél éves korában vesztette el a karjait, Egy transzformátornál szenvedett el áramütést. Olyan súlyosan megsérült, hogy még az is kérdéses volt, hogy túléli-e egyáltalán. Az orvosoknak sikerült megmentenie az életét, de a két karját nem.

Tovább


Az argentin Atlantisz

25 év után ismét szárazra került egy város, amelyet egy tó nyelt el.

Argentina, Epecuen-tó, mintegy 600 kilométerre délnyugatra Buenos Airestől. Érdekesség, hogy a körülbelül negyed Balaton méretű tónak  sós a vize.


Nagyobb térképre váltás

A tó a múlt század században rendkívül népszerű lett az argentinok között. Sokan vásároltak itt telket, és építettek egy házat. A huszas években a semmiből egy kis település nőtt ki, amely a Villa Epecuen nevet kapta. Főút és vasútvonal is vezetett a településhez. A városka lélekszáma a hetvenes évekre elérte az ötezer főt, a lakosok elsősorban a turizmusból éltek meg. Jellemző, hogy közel háromszáz üzlet volt a városban.

A problémák a nyolcvanas években jelentkeztek. A környék időjárása megváltozott, és egyre több eső esett a környékbeli hegyekben. A tó vízszintje emelkedni kezdett és egyre nagyobb területet kezdett el bekebelezni. A város lakói eleinte földgáttal védekeztek a tó ellen, de 1985-ben a gát átszakadt, és a várost ellepte a víz.

Hosszú évekig a várost tíz méter magas , sós víz borította. Az időjárás ismét változott, és évek óta jelentősen csökkent a csapadék mennyisége. 2009 óta  a tó vízszintje is csökkenni kezdett, elfoglalt területek bukkantak újra fel. 25 év után Villa Epecuen jelentős része ismét kiemelkedett a vízből.

A városka ismét látványosság, de most már a katasztrófa-turisták és a romvárosok szerelmesei keresik fel a helyet. Megdöbbentő, hogy a sós víz micsoda pusztítást vitt véghez negyed évszázad alatt. Mindenhol földig rombolt épületek, mintha mindent földrengés pusztított volna el. Halott fák csonkjai állnak ki a földből. Mindenfelé gépek és járművek roncsai bizonyítják, milyen gyorsan kellett menekülniük az embereknek Mindeközben minden kísérteties fehérségbe borítja a mindent vékonyan belepő só.

A város jelentős része még mindig sekély víz alatt fekszik, de ha így folytatódik, ezek a területek is szárazra kerülnek.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Így csinálják a vérprofik

Napi videó:   A dél-koreai elnök vérciki pillanata

Napi fotó:  Kiásni a kocsit a hóból

(via theatlantic)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Az Indiana Jones-csomag rejtélye

Az már teljesen megszokott, hogy Sherlock Holmes még mindig havonta több tucat levelet kap londoni címére. Az azonban még a chichagoi egyetem postahivatalának munkatársait is meglepte, hogy csomag érkezett Mr. Henry Walton Jones Jr., vagyis Indiana Jones részére.

Akinek ez a név elsőre nem ugrik be, azoknak biztosan ismerősen cseng Indiana Jones neve. A filmtörténet legismertebb, legnépszerűbb, és természetesen sosem létezett régésze a történetek szerint a chicagoi egyetem professzora volt. Itt dolgozott korábban mentora, Abner Revanwood is, akinek Marian nevű lányához fűződő románca rontotta meg kapcsolatukat. Legalább is ez volt az egyik mellékes szál az Elveszett frigyláda fosztogatói című filmben. Ez a tény azért érdekes, mert a postázóban felbontott csomag Abner Ravenwood naplóját tartalmazta. Néhány kép a napló tartalmából:

 

Az első pillanatra látszott, hogy a napló régis stílusa ellenére vadonatúj, egy nem létező napló replikája. Az egyetem nem tudta hogyan is reagáljon a dologra. A hír villámgyorsan bejárta a netet, és a legvadabb találgatásokra adott okot. Ki és miért küld az egyetemre egy álnaplót? A legtöbben valamilyen médiahackre gyanakodtak. Az egyetem felvette a kapcsolatot a Lucas Birodalommal és megkerestek olyan Jones szakértőket is, akik filmreplikákkal foglakoztak.

 

Karácsony előtt a rejtély megoldódott. A magyarázatott az egyik replika-kereskedő adta meg. Az E-Bayen „Ravenbar” néven árusító, valójában Paul nevű, Guam szigetén élő úriember kínálatában szerepel a napló. A replika része a csomagoló sárga boríték is, ezért egy második, külső borítékban postázzák. Decemberben Ravenbart egy olasz vásárlója értesítette, hogy a neki címzett csomag üresen érkezett meg. A csomag megsérült, és kiesett belőle az a bizonyos sárga boríték, amely a naplót tartalmazta. A postások megtalálták ezt a sárga borítékot, és azt hitték, hogy egy eltévedt csomag. A bélyeget és a postai pecsétet valódinak hitték, csak a megfelelő irányítószámot firkantották rá, és továbbították a rajta szereplő chicagoi címre.

A valóság ilyen egyszerű, pedig mennyivel izgalmasabb volt maga a rejtély.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb

Napi videó:   Egy Rallye-autó hátsó ülésén

Napi fotó:  Így is lehet hóban keresni

(via wierd news, Huffington post)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kígyók a ládában

A legtöbb ember fél a kígyóktól, tulajdonképpen ok nélkül, mert hüllőházon kívül a városlakók kevés eséllyel láthatják ezt az állatot.

Pedig ezek a csodálatos lények elképesztően változatos  színekben és mintázatokkal fordulnak elő. Guido Mocafico, francia fotográfus meglátta ezt a szépséget bennük. Berakott néhány példányt egy ládába, és elkészítette ezeket  a csodálatos felvételeket, amelyek csaknem úgy néznek ki, mint a festmények.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Hablepénybe takart gombapörkölt

Napi videó:   Így rohangál egy arab bérgyilkos

Napi fotó:  Így is lehet játszani

 (via bigpicture)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ilyen LADA műszerfalat még nem láttál

Dobd ki a műanyag kasznit, rakj be egy fél tuskót, kapd fel a vésőt, és munkára fel! Még némi lakkozás, és tiéd lesz a legkülöncebb Lada.

Tovább


Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat

Ahogy merevlemezem elhagyott bugyraiban (olyan archív könyvtárak, amelyek az első pc-m óta követnek) keresgéltem, megakadt a szemem egy ősrégi irományon, amelyet már ki tudja mikor mentettem, el. Akkor csak viccesnek találtam, azért mentettem, el. De azóta apap lettem, és a barátaimnak 2-3 csemetéjük is született már. Most újra elolvasva a szöveget rájöttem, hogy enem csak vicces, de minden szava igaz. Hogyan változnak a szülők elvárásai magukkal szemben, ahogy a gyerekek száma (és vele együtt a munka és a stressz) nő.

Az anyuka ruhái

Első gyermek esetén: Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.

Második gyermek esetén: Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.

Harmadik gyermek esetén: A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre

Első gyermek esetén: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.

Második gyermek esetén: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.

Harmadik gyermek esetén: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog