Egy a vietnami háború kései áldozatai közül.

A világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háború

 

Az Agent Orange  az USA hadserege által a vietnami háború Ranch Hand hadművelete során bevetett növényirtószer, amely fantázianevét a szállítására szolgáló narancsszínű hordókról kapta. Az Agent Orange egy nagy hatékonyságú gyomirtó- és a növény lombozatának elvesztését okozó szer. A gyártási folyamatából adódóan a szert dioxin szennyezte be, és a vietnami háború alatt szernek kitett személyek egészségi problémái a dioxinra vezethetők vissza.  A vietnami háború alatt több mint 79 millió liter Agent Orange-t permeteztek szét. A háború utáni vietnami kormány becslése szerint 4,8 millió lakos volt kitéve az Agent Orange hatásainak, amely 400 000 ember halálát és 500 000 torzszülött gyermek születését okozta.

Nguyet egy a sok áldozat körül, akinek genetikai anyagát a dioxin rongálta meg. Nguyet karok nélkül született. Ennek ellenére szinte normálisnak mondható életet él, mert megtanult mindent a lábával elvégezni. Álma, hogy egyszer egy kis faluban, saját házában élhessen. Mosta a fővárosban, Hanoiban él szüleivel. Aktívan részt vesz a család életében, elvégzi a házimunkát vigyázni az unokaöccsére és unokahúgára. Szabadidejében, sokat olvas és szívesen internetezik.

A világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háborúA világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háborúA világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háborúA világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háborúA világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háborúA világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háborúA világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háborúA világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háborúA világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háború

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 
Macskaőrség:  Első látogatás az orvosnál
Napi videó: Michael Jackson kíntornán
Napi fotó:  Álomautó

(via)

A világ érdekes vietnam lány karok nélkül kar agent orange vietnámi háború