Beteg testvérével együtt csinálta végig a versenyt.

Noah Aldrich igazi jó testvér. Nyolcévesen rengeteget foglakozik öccsével, a hatéves Lucas-szal. Lucas sérült, egy ritka genetikai rendellenességgel született. Nem képes beszélni, járni, önállóan enni. Mindenben a családjára van utalva, és ebből Noah is kiveszi a részét: együtt tévéznek, sétálni és biciklizni viszi. Különlegesen erős kapcsolat van a két gyerek között. Ha Lucas meglátja a bátyját, az arca felragyog.

Nemrégiben a városukban, az Idaho állmbeli Boise-ban triatlon versenyt rendeztek gyermekeknek. Noah is szólt a szüleinek, hogy indulni akar a versenyen. Korábban már bemutattam egy apát, aki sérült gyermekével együtt teljesíti rendszeresen a triatlon versenyeket. Noah is erre vállalkozott: testvérét magával vitte, úgy teljesítette a távot.

Az egymérföldes futás alatt egy babakocsiban tolta maga előtt.

Három mérföldet kerékpározott úgy, hogy Lucast maga után húzta egy kocsiban.

Végül kétszáz métert úszott úgy, hogy egy csónakban húzta maga után.

Így értek be együtt a célba mindössze 54 perc alatt. Noah csak annyit mondott: „Lucas eddig csak nézte, ha sportolok. Most azt akartam, hogy velem együtt fejezze be.” És amíg Lucas arcáról órákig nem lehetett letörölni a mosolyt, a felnőttek csak könnyeztek a célban.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Gyümölcs jégkrém

Napi videó:   Csobbanás Marokkóban

Napi fotó:  A stílus maga az ember

Macskaőrség:   Macska az ablakban

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...