A gördeszka igazi otthona a nagyvárosi flaszter, de évek óta kísérleteznek, hogy a kivigyék a természetbe. Az igazi természetközeli élményhez azonban komoly terepjáró képességre van szükség. Ehhez tökéletes választás a Fiik, nemcsak aszfaltra, hanem terepre is.

A Fiik mindezeket megvalósította, sőt ennél sokkal tovább megy. A széles nyomtávú nagy kerekeket villanymotor hajtja, amely három sebességfokozatba állítható. Az áramforrás egy lítium-vas-foszfát (LiFePO4) akkumulátor. A járgány csúcssebessége óránként közel negyven kilométer. Másfél órás működési ideje alatt kb. harminc kilométer távolságra juthatunk el vele. A töltési ideje 3-6 óra.

A jármű két különlegességgel is bír. A Fiik a hagyományos bowdenes irányítás helyett vezeték nélküli elektronikus vezérlést kapott. Az igazi különlegessége, hogy a fékek szintén elektronikusan működtethetőek, és blokkolásgátlóval vannak ellátva.

A Fiikből különböző típusok kaphatóak a hagyományos városi kerekestől az igazi offroad terepgumiig. Megrendelhető az interneten, az ára típustól függően 650–1000 dollár között van.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon , mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Torta geekeknek

UFO a csatatéren

Nyaralás után rémálom

Sleepbox - néhány órai pihenés

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)