A világ egyik legfurcsább szigete, és különös szobrai.

Shaiman sziget Kínában, Kanton városában van. A Gyöngy-folyó öleli körül. Furcsa sziget, mintha a folyópartból tépték volna ki. Kanton Hongkongtól mintegy 120 km-re északra fekszik. Kikötőváros a Dél-kínai-tengerig hajózható Gyöngy-folyón. Guangdong tartomány központja és Dél-Kína egyik kulcsfontosságú kereskedelmi kikötője.

Shaiman apró sziget, harmad akkora, mint a Margit-sziget. Területe 0,3 négyzetkilométer, 900 m keletről-nyugatra, 300 m-re észak-déli irányban.


Nagyobb térképre váltás

A sziget ma a múlt egy meghatározó emléke. A különleges épületek között, és a csodás parkban egyaránt látni turistákat és helyieket. Különös szobrok népesítik be az utcákat és tereket.

 

A sziget furcsa a története a  második ópiumháború után kezdődött. A győztes angolok és franciák kisajátították maguknak a szigetet, kínai hosszú ideig a szigetre sem léphetett. Egy kis zárt, nyugati világ született.

A sziget négyötöde angol, egyötöde francia terület lett. Az ide települt európaiak az otthoni stílusnak megfelelő palotákat, villákat, középületeket, színházat, templomokat és parkot építettek.

A sziget a történelem viharai ellenére is megőrizte ezt a különleges világot, és Kanton igazi ékköve lett.

A sziget igazi különlegessége a rengeteg szobor, amelyek finoman szólva is nem szokványosnak nevezhetőek. Nem emlékművek, hanem a mindennapi élet része.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Asztal a nyakban

Napi videó:   Kigyó-masszázs

Napi fotó:  Egyszer csak elmegy

Macskaőrség:   Dorombolás-generátor

(via wikipedia, youtube, flickr)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...