Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Varázslatos angol falu

Ez a különleges kis falu Angliában található, a neve Bourton-on-the-water. A lenyűgöző látvány mellett még egy meglepetést is rejteget, amelyre rájössz, mire végignézed a képeket.

falu angol Bourton-on-the-water makett

Tovább


Kísérteties angol erdők

A képeket látva érthető, hogy J. R. R. Tolkien - és előtte a kelta mesemondók - miért ilyen lényekkel népesítették be az angol erdőket.

Tovább


Egy csipetnyi régi Európa Kínában

A világ egyik legfurcsább szigete, és különös szobrai.

Shaiman sziget Kínában, Kanton városában van. A Gyöngy-folyó öleli körül. Furcsa sziget, mintha a folyópartból tépték volna ki. Kanton Hongkongtól mintegy 120 km-re északra fekszik. Kikötőváros a Dél-kínai-tengerig hajózható Gyöngy-folyón. Guangdong tartomány központja és Dél-Kína egyik kulcsfontosságú kereskedelmi kikötője.

Shaiman apró sziget, harmad akkora, mint a Margit-sziget. Területe 0,3 négyzetkilométer, 900 m keletről-nyugatra, 300 m-re észak-déli irányban.


Nagyobb térképre váltás

A sziget ma a múlt egy meghatározó emléke. A különleges épületek között, és a csodás parkban egyaránt látni turistákat és helyieket. Különös szobrok népesítik be az utcákat és tereket.

 

A sziget furcsa a története a  második ópiumháború után kezdődött. A győztes angolok és franciák kisajátították maguknak a szigetet, kínai hosszú ideig a szigetre sem léphetett. Egy kis zárt, nyugati világ született.

A sziget négyötöde angol, egyötöde francia terület lett. Az ide települt európaiak az otthoni stílusnak megfelelő palotákat, villákat, középületeket, színházat, templomokat és parkot építettek.

A sziget a történelem viharai ellenére is megőrizte ezt a különleges világot, és Kanton igazi ékköve lett.

A sziget igazi különlegessége a rengeteg szobor, amelyek finoman szólva is nem szokványosnak nevezhetőek. Nem emlékművek, hanem a mindennapi élet része.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Asztal a nyakban

Napi videó:   Kigyó-masszázs

Napi fotó:  Egyszer csak elmegy

Macskaőrség:   Dorombolás-generátor

(via wikipedia, youtube, flickr)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Döntetlen a halálig

Különleges küzdelmet örökítettek meg az Amazonas egyik mellékfolyóján. Egy aligátor elkapott egy elektromos angolnát, de nem sikerült egyetlen harapással megölnie. Az angolna áramütéssel válaszolt. Az aligátor szájzárat kapott, az álkapcsok között az angolna elpusztult. De az áramütést az aligátor sem élte túl. A videón látszik, ahogy az aligátor az áramütéstől rángatózik.

Tovább


Ne adj ki idegennek házat

Ez az angol házaspár Gosberton városkában adja bérbe négy hálószobás házát. Legutolsó bérlője öt gyerekkel és 14 masztiff kutyával érkezett. Ez maradt utánuk a házban.

Tovább


Ki törölte VIII. Henrik fenséges fenekét?

Az egyik leghíresebb angol uralkodó intim életének egyik meghatározó pillanatát ismerhetjük meg, amely árnyalhatja a képet a királyról és a korszakról.

VIII. Henrik angol király Az angol történelem egyik legkülönlegesebb szereplője volt. Az ő uralkodása alatt vált le az anglikán egyház a katolikus egyházról, záratták be a kolostorokat Angliában, s ő lett az új egyház feje is. Széles körben ismert arról is, hogy hat felesége volt, akik közül kettőt, Boleyn Annát és Howard Katalint lefejeztetett.

De hogy stílszerűek legyünk, kövessük a királyt oda, ahova még ő is gyalog jár. Az uralkodó a testi szükségletének kielégítésére egy nem is oly kicsiny helyiségbe vonult vissza, amelynek közepén állt a khmm... királyi trónus. A leginkább ládára emlékeztető széknek lyukas volt az ülőfelülete, ahol a király a királyi éjjeliedénybe pottyanthatta felséges életének hozadékát.

Tovább


Legszebb angol magánkertek

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog