Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2011 TOP 10 vízalatti fényképe

Egy szokatlan fénykép, amelyen két ​​átlátszó hal látható, amelyek nem nagyobbak 3 centinél. Ők szerepelnek 2011 legjobb vízalatti fotóján. A győztes képet Tobias Friedrich német fotós készítette, miközben Marsa Alam közelében merült Egyiptomban. A vízalatti fotográfiák versenyének a Miami Egyetem Tengerészeti és Légkörtudományi Intézete adott otthont. A versenyre húsz országból több mint hatszáz képet neveztek be.


10. Tisztára söpörni



9. Szépséges óriáscápa


Tovább


Befagytak a gondolák

Velencét sem kímélte a sarkvidéki levegő. Ahogy elborította Olaszországot a hó, és belepte a hideg, az Adria sem tudta megvédeni Európa ékkövét. Évtizedek után újra befagyott a lagúnák városa. De ez csak egy újabb csodás arcát mutatja meg a városnak.

Tovább


A természet csodái: csíkos jéghegyek

Mindannyiunk képzeletében úgy élnek a jéghegyek, mint hatalmas piszkosfehér tömbök, amelyek a szürke ég alatt úsznak. A valóság azonban ennél sokkal izgalmasabb. Például a jéghegyek napos időben is megállás nélkül folytatják az útjukat.

De az igazi tévedés a jéghegyek színe. A jég állapotától függően más és más színű lehet. Akár csíkos is.

Tovább


A természet csodái: Jéggömbök a tengerparton

A természet furcsa szeszélye nyomán nagy ritkán jéggömbök boríthatnak egy-egy tengerpartot.

Nem véletlenül írtam hógolyók helyett jéggömböket. A hógolyókat az emberek gyúrják, ezeket pedig a szél és a víz. Valamint nem csak hóból állnak, hanem megfagyott vizes hóból.

Tovább


Az afrikai gyilkos

Ez a tündibündi jószág méltán érdemelte ki helyét Afrika gyilkos állatainak Top 5 listájában.

Csak az állatkertből és a rajzfilmekből ismerjük őket, bumfordisága, az állandó vigyor, a mosolygós szemek és pörgő fülek miatt mindenki kedves jószágnak képzeli. Egy állat, amelyről szinte mindent rosszul tudunk: a víziló.

Tovább


Zombifejek a bowling-golyókon

Németországban elindult a 13. utca nevű horror/sci-fi csatorna. A csatorna promótálására víruskampányt készítettek. Két német művész kézzel festett zombi fejekké öt bowling-golyót, amit a kampány során bowling termekben helyeztek el. A reklámfilmjükben felhasználták a játékosok reakcióit.

Tovább


A világ legmagasabb vízesése

A víz ezer méter magasról, egy fennsíkról, több ágban zúdul alá. Ez az Angel-vízesés.

Ha igazán nagy vízesésekre gondolunk, mindenkinek a Niagara vagy a Viktória vízesés jut az eszébe. De a legmagasabb vízesésért egészen Venezueláig kell utazni. Venezuela keleti részén, Bolivar államnak a Gran Sabana régiójában lévő Canaima nemzeti parkjában található.

Tovább


Földalatti ház sok-sok fénnyel és vízzel.

Angliában építették (vagy inkább ásták el) ezt a különleges házat, amely szerényen a föld alatti kúria nevet kapta.

A házból a földfelszínen szinte semmi sem látszik, csak a lejáró, és két hatalmas buborékszerű ablak. A ház két földalatti szinttel rendelkezik. A középső lencsén keresztül nem csak az első, de a második szint is természetes fényt kap, mert az első emeleten is át van törve a padló. A lyuk körül üvegfal akadályozza meg a beesést, de a fénynek nem szab gátat.

Tovább


Terepjáró a víz tetején

Őrült fazonok a világ minden részén vannak, de csak Izlandon találunk olyan őrülteket, akik terepjáróval és hómobillal a víz tetején száguldanak: hajótest nélkül.

Az izlandi kopár domboldalakon átalakított terepjáróikkal mániákusok ugratnak akkorákat, amely már megkérdőjelezi a gravitáció érvényességét a szigetországban. Pár összehegesztett cső, néhány teherautó féltengely, különleges gumik, és nitrózott V8-as motorok alkotják csupán a járgányokat, amelyekből akár 6-800 lóerőt is kisajtolnak pilótáik. Elképesztő mutatványokkal szórakoztatják egymást és az összesereglett nézőket. És természetesen hatalmas bukásokkal.

A speciális, a lapátkerekes gőzhajók kerekére emlékeztető gumik azonban megihlették az egyik versenyzőt. Kitalálta, hogy buggyjával keresztülszáguld az egyik tó 500 méteres öblén, természetesen a víz tetején anélkül, hogy elsüllyedne. Az ötlet megtetszett egy hómobilosnak is. Hogy mi lett a kísérlet eredménye. Richard Hammond tolmácsolásában megtudhatjuk.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Fekete doboz az autóban

Autók vezetők nélkül

Autóforradalom, avagy nyílt forráskódú városi közlekedés

Ne gázoljanak a hibridek

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Alvásvizsgálat otthon

A különböző civilizációs ártalmak egyik tünete, hogy egyre rosszabbul alszunk. Mivel ez egy tudattalan állapot, megfigyelni sem tudjuk magukat közben, hogy mi lehet az oka a rossz alvásnak. Ez idáig az egyetlen megoldás egy alvásvizsgáló intézet volt, ahol gépek, kamerák és a személyzet felügyelete mellett eltöltöttünk egy éjszakát. Erre azonban most már otthon is lehetőségünk van. Nem kell más hozzá, mint egy Zeo Personal Sleep Coach, vagyis egy személyi alvás-edző.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog