A különböző civilizációs ártalmak egyik tünete, hogy egyre rosszabbul alszunk. Mivel ez egy tudattalan állapot, megfigyelni sem tudjuk magukat közben, hogy mi lehet az oka a rossz alvásnak. Ez idáig az egyetlen megoldás egy alvásvizsgáló intézet volt, ahol gépek, kamerák és a személyzet felügyelete mellett eltöltöttünk egy éjszakát. Erre azonban most már otthon is lehetőségünk van. Nem kell más hozzá, mint egy Zeo Personal Sleep Coach, vagyis egy személyi alvás-edző.

A készülék két részből, áll, egy Zeo Bedside Display nevű asztali szerkezetből, illetve egy fejpántra erősített, gyufásskatulya méretű dobozból. A doboz fogja az agy elektromos jeleit, folyamatosan közvetíti az asztali egységnek, és szoftveresen elemzi őket. Az alvás minőségéről ad egy „ZQ-indexet” amelynek értéke 1–120 között lehet. Az egy, hogy le sem feküdtünk, a 120 talán megfelel az „édesdeden alszunk jóanyánk kebelén, mint a tej” stációnak.

A Bedside Display képes grafikusan megjeleníteni az információkat, az alvás különböző fázisait, azok hosszát, mélységét. A legfontosabb, hogy a mért adatokat egy memóriakártyára rögzíti, ezt feltölthetjük a honlapra, ahol különböző statisztikákat készíthetünk.

A készülék alkalmas a hagyományos ébresztésre, de megadhatjuk neki, hogy egy félórán belül akkor keltsen, amikor a legfelszínesebben alszunk. Így lesz tökéletes az ébredés.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Costa Rica Legdrágább apartmanja

Legviccesebb kondom reklámfilmek

Kínai szellemvárosok

Acapulcoi halraj-rejtély

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra