Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zöldüljön Párizs!

Bárki építhet városi kertet. Maga a polgármester adta ki a rendeletet.A világ érdekes Párizs rendelet törvény zöld felület kert

Tovább


A legőrültebb játszótér

Ilyen múzeumot még nem látott a világ.

Tovább


URB-E, a nagyvárosi e-roller

Az URB-E nem egy pápai áldás, hanem egy URBánus Elektromos roller. Összecsukva nem sokkal nagyobb, mint egy hagyományos roller, és a súlya is még elfogadható ahhoz, hogy akár tömegközlekedhessünk vele: 13 Kg.

Tovább


Seon Trike, a városi háromkerekű

Sok fejlesztő keresi a megoldást a nagyvárosi közlekedési problémákra. Legyen viszonylag gyors, kényelmes, könnyű, és környezetbarát. Egyre több tervező kötelezi el magát az ember hajtotta szekezetek mellett. Így tett Luis Alberto Cordoba Dorantes is.

Tovább


Segway P.U.M.A.

A Segway nem állt le a fejlesztésekkel. Új járgányát már az igazi városi közlekedésre tervezték.

A Segway kétkerekű közlekedési eszköze a világon mindenhol meghódította az embereket. A villámgyors elterjedésének egyet tényező szab gátat: az ára.

De közben a fejlesztések folynak tovább. A Segway és a General Motors bemutatta közös fejlesztését. A P.U.M.A. (Personal Urban Mobility and Accessibity – személyes városi mozgékonyság és elérhetőség) a roller nagyvárosi kétszemélyes változata, amely már az autót is tudja pótolni.  A működési elve ugyanaz, csak a lépték változott. Nagyobb és erősebb akkumulátorok, erősebb elektromos motorok, az utas biztonságát és kényelmét fokozó fülke és bukócsövek.

A P.UM.A. végsebessége 56 kilométer, hatótávolsága 56 kilométer. Ha lemerül az akku, ez a jármű is felbillen, ezért támasztókerekeket kapott. A nagyvárosi közlekedésben tökéletes lenne, de használhatóságát befolyásolja, hogy akkumulátorainak feltöltése több órát vesz igénybe.

A járműből eddig még csak bemutató példány készült, egyelőre szó sincs a gyártásáról. A fejlesztők szerint még nem ért véget a fejlesztői munka. De hamarosan feltűnhetnek utcáinkon ezek a látványos és praktikus járművek.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Elektromos terepgördeszka

Forradalmi Honda robogó

Homokóra - villanyrendőr

Aranyautó

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra

Tovább


Utcai rollerkölcsönző

A városban rövid távolságokra legjobb egy roller. És egy automata kölcsönző.

Tovább


A nagyvárosi vagányság: YikeBike

Egy magával ragadó elektromos járgány, amely kicsit olyan, mint a velocipéd, talán a világ egyetlen kétkerekű monociklije, és új értelmet nyer a kormányülés is. Bár senkit nem ültethetünk magunk elé, de vígan robognánk vele a pesti flaszteren. Ime a YikeBike!

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog