Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mint a márvány

Egy albínó gyerek születésének elég kicsi az esélye. De hogy egyetlen családban kettő szülessen 12 év különbséggel, az még ritkább. A kazahsztánban élő Asel és Kamila Kalaganova ilyen különlegesség. Mintha márványszobrokat látnánk.albino lány testvér Kazahsztán

Tovább


Homokozó a sírban

A kis Ryan mindössze öt napot élt. Szülei olyan sírkövet emeltek neki, amelyben egy kis homokozó van. Így bátyja együtt játszhat az öccsével, amikor meglátogatják a sírt.

"Sokat mondogatta, hogy szeretne játszani az öccsével, ez pedig elgondolkodtatott. Észrevettük, hogy amikor a sírnál üldögélünk, Tucker azokat az altatókat énekli, amit együtt énekeltünk Ryannak" - mondta az anya, aki először elvetette az ötletet. De végül mégis megvalósította. Azóta levelek százaiban köszönték meg neki a hasonló helyzetben lévő szülők.

Tovább


A rendőrség Nagy Testvér lett

A rendőrség eszköztárában újabb fegyver bukkant fel, amellyel pénz nyúlhatnak le rólad.

Tovább


Kiber-(polgár)háború

A katonai szakértők évek óta próbálják definiálni a kiber-háborút a hagyományos katonai fogalmak tükrében. Azonban Egyiptomban egy olyan helyzet alakult ki, amely miatt új fogalmat kell megtanulnunk: Kiber-pogárháború.

Tovább


Napi szubjektív: Cory Doctorow - Kis testvér

A közeljövő San Franciscójában egyre jobban eluralkodik az emberek folyamatos megfigyelésére támaszkodó ellenőrzés. A paranoia, a félelem, és a magánélet egyre durvább megsértései nemcsak az utcákon, de az iskolákban és hivatalokban is jelen vannak, és az emberek tűrőképességének határait feszegetik. Viszont néhány középiskolás kölyök, a technika segítségével, kijátssza az állandóan figyelő Nagy Testvért, hogy megpróbálják megőrizni a szabadság látszatát. Azonban egy váratlan és brutális esemény olyan helyzetbe sodorja őket, amely végleg megváltoztatja az életüket… És talán nem csak az övékét.


A többszörösen díjnyertes kanadai szerző a mai fiatalság ellenkultúrájának jó ismerője, sőt szószólója, a szerzői jogok reformjának élharcosa, népszerű blogger. Ez a regénye 2009-ben elnyerte a John W. Campbell-emlékdíjat, a Prometheus- és a Sunburst-díjat.

„Doctorow könyve elmossa a határt a már létező és a lehetséges technológiák közt, egy igazi techno-forradalmat bemutatva.”
– Booklist

„Egy új nemzedék 1984-e: riasztó pillantás a jövőnkbe… vagy a jelenünkbe?”
– Kirkus Reviews


„Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a csodálatos és fontos könyvet. Remélem, minél több fiatal kezébe jut el, hogy terjessze az egészséges kételkedés eszméjét.”
– Neil Gaiman

„Doctorow annyira kortárs, hogy az már fáj.”
– William Gibson

Cory Doctorow: Kis testvér
Eredeti cím: Little Brother
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Bruttó fogyasztói ár: 2990- Ft

Cory Doctorow Kis testvér című kötete 20% kedvezménnyel megrendelhető Galaktika boltban.

 

A könyv tarilere:

Tovább


Néma tiltakozás a reptéri szkennerek ellen

Nagyon sokan tiltakoznak - nemcsak az Egyesült Államokban - az amerikaiak által bevezetett repülőtéri testszkennerek ellen. Ezek a gépek sokkal többet mutatnak meg a testből és az intim testrészekből, mint ahogy azt az utasok szeretnék. Mivel az amerikai hatóságok ügyet sem vetnek az utasok és az emberi jogvédő szervezetek tiltakozásra, passzív tiltakozó mozgalom indult útjára.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog