Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nádtetős házak az Egyesült Királyságban

A helyi mesterek kicsit profibban nyomják.

Tovább


A világ legkülönösebb csodái: Tűzesés a Yosemite parkban

A sziklákon mintha tűz folyna le, pedig csak víz. A természet különlegesen szép tüneménye.

A Kaliforniában található Yosemite National Park (Yosemite - indián eredetű szó, és grizzlyt jelent) geológiai érdekességek százait rejti.

Tovább


Így temette el a a hó New Yorkot

A "Nemo" hóvihar végigsöpört az Egyesült Államok keleti partvidékén. Méltó volt a megelőlegezett "történelmi" jelzőre. A károk hatalmasak: több százezer lakás áram nélkül, legalább nyolc halott. És mi maradt utána? Hó, hó, és hó...

Tovább


15 000 roncsautó egy eldugott reptéren

A Sandy hurrikán alaposan megtépázta az Egyesült Államok keleti partját. Láthattunk képeket a lerombolt házakról, elárasztott metróról és pincékről, letarolt utcákról. Sokkal kevesebb figyelmet kaptak az autók, valljuk be, jogosan, hiszen sokkal kevésbé fontosak, mint a házak és az otthonok. De itt is óriásiak a károk.

Legalább 16 000 vadonatúj autót kellett leselejtezni mert a vihar elárasztotta területeken tárolták őket.

Newark kikötőjében van az egyik legnagyobb autófogadó kikötő. Erre a területre is lecsapott a hurrikán. Becslések szerint legalább negyedmillió használt vagy használatban lévő autó károsodott.

Tovább


A prűd USA szextörvényei

Nemrégiben csemegéztem a világ abszurd szextörvényeiből, és örömmel láttam, hogy tegnap este a Heti Hetes is ezeknek szentelte a műsor utolsó öt percét. Nem véletlenül maradt ki a felsorolásból az Egyesült Államok, amely törvényhozói prüdériában is verhetetlen. Akár állami, akár helyi törvényekről van szó, a prűdség és az ostobaság csimborasszói lettek a törvényekben lefektetve. Nem tudni, hogy ezek közül a törvények közül, hány van még érvényben, de mindenképpen érdemes végigolvasni. De igazán arra lennék kíváncsi, milyen jogi környezet, milyen rendőrségi intézkedés hívta életre a törvényeket.

Állami törvények:

- Arizonában tiltott kettőnél több vibrátort tartani egy háztartásban.

Tovább


A világ legszerethetőbb ébresztőórája

Hogy abszolút stillszerű legyek, ez a legkirályabb találmány a szeletelt kenyér óta. Statisztikailag bizonyított tény, hogy a világ legjobban utált hangja az ébresztőóráé, bármilyen szép is legyen a hangja. Mennyivel szívesebben ébredünk a friss reggeli illatára, még akkor is, ha amúgy korán kell kelni. Egészen másképp indul a nap. A világ legkirályabb ébresztője, a Wake n' Bacon erre kínál megoldást.

Tovább


A világ legelvetemültebb körforgalma

Az angol tudósok után méltán megemlékezhetünk az angol mérnökökről is. Bár a körforgalom egy rendkívül praktikus találmány, - Angliában ezért is használják előszeretettel - de azért ami sok az sok.

Tovább


Csúszda-szikla

A látogatók nevezték el, mert a hatalmas sziklatömbön remekül lehet lecsúszni.csúszda-szikla Egyesült Államok Carolina Pisgah Nemzeti Erdő Beward patak medence szikla

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog