Az angol tudósok után méltán megemlékezhetünk az angol mérnökökről is. Bár a körforgalom egy rendkívül praktikus találmány, – Angliában ezért is használják előszeretettel – de azért ami sok az sok. 

Az Egyesült királyság Swindon nevű településén található ez a körforgalom.  Aki messziről jött idegenként elsőre be mer hajtani ide, annak a vakmerő már lekicsinylő jelző.


Nagyobb térképre váltás

Ez a legösszetettebb körforgalom a világon. Öt kisebb körforgalom irányítja a forgalmat az óra járásával megegyezően, eközben az autók a belső körben ezzel ellentétesen közlekednek. A világ közlekedési mérnökei a fejükhöz kapnak, amikor meglátják.

 

 A tájékoztastó tábla

Ezt a gigantikus körforgalmú csomópontot 1972-ben nyitották meg.

Eredetileg szimplán County-szigeteki körforgalomnak hívták, de később hivatalosan is megkapta a Magic Roundabout (Varázskörhinta) nevet, amely egy régi gyermek tv-sorozat címe.

 

Pedig a könyvben olyan szépen mutat

 

Hát ez nem sokat segít

 

Így leegyszerűsítve nem is olyan veszélyes:

 

De a élőben kicsit más:

 Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Európa legszebb útjai: a Turini-hágó

Európa legszebb útjai – A Stelvio-hágó

Tizenöt varázslatos út

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)