Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az internet gonosz

A fickó csak azt kérte, valaki távolítsa el a labdázó kölyköt a fotóról. A kérés érthető, élete nagy romantikus pillanatának hátterébe sehogy sem illik bele. De az internet gonosz, és a trollok munkához láttak.

Tovább


Az elhagyott kaszinó

Románia egykor legszebb épülete ma az enyészeté.

Tovább


Napi érdekesség

A térképen Róma látható. Jól látható hogy nagy részben már kitölti az A90-es körgyűrűn belüli területet. Az érdekesség a belvárosban a Tevere jobb partján az a vastag fehér vonallal a határolt terület. Mindössze akkora területet foglal el Vatikán.


Nagyobb térképre váltás

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:   22 különleges határvonal

Szem-Szájnak gasztroblog:  3 Michelin csillagos sushi

Napi videó:   Forma-1 Transformers-stílusban

Napi fotó:  Földönkívüli?

Macskaőrség:   Macska és billiárd

(via googlemaps)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Legszebb építmények: segoviai római vízvezeték

Nem tudjuk, hogy ki építette, és nem tudjuk mikor. Viszont gyönyörű.

Spanyolország, Kasztília, Segovia városa


Nagyobb térképre váltás

Segovia római vízvezetéke, pontosabban vízvezetékhídja (spanyolul Acueducto de Segovia) az Ibériai-félsziget egyik legjelentősebb római kori műemléke. A kasztíliai város jelképe, amely a címerében is szerepel. 1985-től - az óvárossal együtt - a Világörökség részét képezi.

Tovább


Utcák, ahol jó lenne élni

Vagy legalább néhány napig ott lakni, és nagyokat sétálni.

Tovább


A vliág legszebb hídjai: Pont de Gard aquadukt

A Pont du Gard római kori vízvezeték Franciaország déli részén, Remoulins mellett, Gard megyében.

Magyar fordításban a név a Gard folyó hídját jelenti, de a Gard folyót (amely a megyének is nevet adott), ma már nem így hívják, hanem Gardonnak.

Tovább


Te jó ég, mi az ott a falon?

Horrorisztikus látvány egy amerikai barlangban.

Tovább


Naptár a barátnőnek

Egy srác 12 képet készített magáról, ebből összeállított egy 2012-es naptárt, és ezt adta a barátnőjének. Ez egy valóban romantikus lépés, de ha komolyan gondolta, akkor ő a legnagyobb idióta a világon. Ha viccnek szánta, akkor egy jó poén és remekül kifigurázza, milyen idióta pózokban és helyzetekben szokták a szexi lányokat fotózni. Annak mindenesetre csak örülhetünk, hogy csak fél-aktot vállalt be.

Tovább


Amikor még volt február 30.

Február 30. a mai naptárakban nem létező nap. A Gergely-naptárban és a korábbi julián naptárban a február valójában 28 napos, szökőév esetében pedig 29 napos hónap. Ugyanakkor a történelem során a Szovjetunióban kétszer, Svédországban pedig egy alkalommal előfordult, hogy jegyeztek február 30-át. Tizenkét alkalommal a Római Birodalomban is 30 napos volt a február, azonban maga a "február 30." megnevezés jóval későbbről származik.

Tovább


Élő rabszolgaság

Az emberiség történetének legaljasabb, legbűnösebb fogalma. Azonban mégsem tudjuk lezárni a múltat, mert a rabszolgaság ma is él.

Képzeletünkben többféle módon jelenik meg a rabszolgaság, Afrikai férfiak talpig vasban robotolnak az USA déli államainak gyapotföldjein. Vagy a római birodalomban szolgálnak, dolgoznak a földeken, harcolnak az arénában. Esetleg Juda Ben Hurként húzzák az evezőt.

Mert a rabszolgaságot a múlt bűnének gondoljuk. Egy olyan szennyfoltnak, amely kitörölhetetlenül bemocskolja az emberi történelmet. De a rabszolgaság él, csak nem nyíltan, hanem rejtve. Bár a világ összes államában tiltják, sok helyen mégis hallgatólagosan elfogadják, a hatóságok félrenéznek. És vannak a rabszolgaságnak olyan formái, amiket csupán más névvel illetünk újabban.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog