Horrorisztikus látvány egy amerikai barlangban.

Pedig ez mindössze ostoba előítéleteinkből és indokolatlan félelmünkből ered. A képeken a világ egyik legártalmatlanabb teremtményei láthatóak.

A képeken a szürke denevérek óriási csapata látható, amely a becslések szerint 183 000 egyedből áll.

A Tenessee állambeli Hubbard barlang a szürke denevér egyik legnagyobb menedékhelye. A természetvédelmi oltalom alatt álló barlangban telente mintegy 500 000 denevér  tanyázik.

A faj nemrégiben felkerült a veszélyeztetett fajok listájára, mert ezeket a jószágokat sem kíméli az Észak-Amerikát sújtó denevérbetegség.

A fehérorr-szindróma különösen veszélyes betegség: a fertőzött állatok gyakran felébrednek téli álmukból, rengeteg energiát elhasználnak és felélik zsírtartalékaikat, aminek következtében elpusztulnak.

A gombás fertőzés tizenhat amerikai állam és négy kanadai tartomány több millió denevérével végzett, miután feltételezések szerint 2006-ban New Yorkból útjára indult.

Csatlakozz a több mint kilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Hosszú út Új-Zélandon

Napi videó:   Most múlik pontosan - Matrix verzió

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Barlang-étterem kilátással a tengerre

Elképesztő jégbarlangok

Batman dizájn autók: a 15 legjobb

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via trutv)