Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

URB-E, a nagyvárosi e-roller

Az URB-E nem egy pápai áldás, hanem egy URBánus Elektromos roller. Összecsukva nem sokkal nagyobb, mint egy hagyományos roller, és a súlya is még elfogadható ahhoz, hogy akár tömegközlekedhessünk vele: 13 Kg.

Tovább


Fagyvirágok

Egy ritka természeti csoda amelyet csak a szerencsés kivételek láthatnak.

A fagyos erdőben sétáltatod a kutyádat, és egy gyönyörű tisztásra érsz, amelyet beborítanak a vakítóan fehér virágok. Első gondolatunk az lehet, hogy ez egy későn nyíló fajta, de közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy ez a "virág" egy furcsa természeti jelenség: a fagyvirág.

Tovább


A tornádó után megtalálta a kutyáját

Jon Byler Dann igazán szerencsés ember. Szerencsés mert túlélte. Néhány napja tornádó csapott le az Illinois állambeli Washington városkára és négyszáz házat tett a földdel egyenlővé.

A tornádó-riasztásra Jon feleségével és négy gyermekével elmenekült a házuk pincéjébe. De kutyájuk Maggie, a 11 éves juhászkutya annyira meg volt rémülve, hogy nem volt hajlandó kijönni a kennelből. Ezért Jon kénytelen volt kinn hagyni.

Amikor a vihar elvonult, a család előjött a pincéből és látták, hogy öt éve épített házuk eltűnt a föld színéről, akárcsak a környék további négyszáz háza. Szomrúan vették tudomásul, hogy kutyájuk valószínűleg meghalt.

Tovább


Legszebb építmények: segoviai római vízvezeték

Nem tudjuk, hogy ki építette, és nem tudjuk mikor. Viszont gyönyörű.

Spanyolország, Kasztília, Segovia városa


Nagyobb térképre váltás

Segovia római vízvezetéke, pontosabban vízvezetékhídja (spanyolul Acueducto de Segovia) az Ibériai-félsziget egyik legjelentősebb római kori műemléke. A kasztíliai város jelképe, amely a címerében is szerepel. 1985-től - az óvárossal együtt - a Világörökség részét képezi.

Tovább


Ahol sokkal izgalmasabb a politika

Íme Venezuela új sportminisztere: Alejandra Benitez Romero. A 32 éves nő a Venezuela színeiben vívott a 2004-es, 2008-as, és 2012-es olimpián. Most ő az egyik legszexisebb politikus a világon. Talán nekünk sem ártana példát vennünk. Valószínűleg a fél ország jobban odafigyel a sport ügyére.

Tovább


Harminc éve ment el a Rímhányó

"Monoton üget a süppedő homokon a sivatag lova, a tétova teve tova. Hátán rezegve mozog a rozoga kúp alakú púp."

"Csömörön élt az öreg dőre Göre Döme, annak volt egy csengeri csengős pörgeszőrű göndör csődöre."

Nyelvtörő vagy vidám vers? Egyszerre mindkettő. Senki nem tudott úgy bánni a magyar nyelvvel, mint ő. Páratlan humorérzéke, nyelvi leleményei, elképesztő kínrímei páratlanná tették őt. Csak Rejtő Jenő volt hozzá hasonló egyedi és utánozhatatlan zseni. Ki emlékszik arra, író, költő, műfordító, forgatókönyvíró volt? Számos magyar opera szövegkönyve került ki tolla alól, operalibrettókat és musicaleleket fordított. Neki köszönhetjük a Macskák című musical magyar szövegét is. A Színházi Adattárban regisztrált bemutatóinak száma 211. Lehetne sorolni az életrajzi adatait, mi mindent írt az operától a rajzfilmig. Mégis az emberek négy dologról emlékeznek rá: Mézga Aladár, Dr. Bubó, Frédi és Béni, Szamárfül.

Inkább emlékezzünk rá műveivel, amit saját maga ad elő.

Kutyabolha


Tovább


Gyönyörű elhagyott helyek

Tovább


Utcák, ahol jó lenne élni

Vagy legalább néhány napig ott lakni, és nagyokat sétálni.

Tovább


Legfurcsább kilátók - krumpliszirom-szikla

Ez a furcsa sziklaképződmény az Egyesült Államokban, San Diego közelében található. A kirándulók között egyre népszerűbb látnivaló nem véletlenül kapta a krumpliszirom-szikla nevet. Bár ránézésre elég riasztó, egyáltalán nem veszélyes. De egy kis bátorság nem árt a kiüléshez.

Tovább


Ilyet kérek karácsonyra: egyszemélyes mini helikopter

A Japán repülési kiállításon mutatta be a játékhelikoptereiről nevezetes Hirobo cég a Bit fantázianevű helikopterét. A helikopter olyan, mint egy légi robogó. Csupán egy személy szállítására alkalmas, de a gyártó szerint 100 km/órás sebességre is képes. A legszebb az egészben, hogy elektromos meghajtású. Ha ez tényleg repül, csúcsjárgány lehet.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Birsalma lekvár és ivólé

Napi videó:   Így is lehet kocsit törni

Napi fotó:  Higgadtság

(via response)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog