Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szemétből LEGO-ház

Egy holland cég hulladékból emel villámgyorsan házakat.

 

A LEGO egy fantáziadús játék, de bizonyos körülmények között életmentő lehet.  A földrengések, szökőárak, vulkánkitörések és a tornádók óriási károkat okoznak.  A legnagyobb probléma, hogy a túlélők fedél nélkül maradnak. Hogy újra tető kerülhessen a fejük felé, először a romokat kell eltűntetni.

A Mobil Factory teljesen új dimenzióba emelte a katasztrófa-elhárítást, és helyreállítást. A 73 éves holland üzleti tanácsadó és fenntarthatósági szakértő, Gerard Steijn ötlete az volt, hogy a romokból kell ideiglenes épületeket felhúzni.  Így nem kell törődni az elszállítással.

Mindössze két konténerből álló gépének egyik oldalán a törmeléket kell adagolni, amelyet megőröl, cementet és vizet adva hozzá betont készít, amelyből LEGO-kockához hasonló elemeket készít. Az elemekből utána villámggyorsan lehet építkezni.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Macskaőrség:  Bengáli tigris a hátsó kertben

Napi videó:   Öregúr kipróbálja a gördeszkát

Napi fotó:  Szellemhajó

 (via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Az elhagyott kaszinó

Románia egykor legszebb épülete ma az enyészeté.

Tovább


Buknak a háromkerekűre

Japánban rajonganak a túlcsicsázott trike-okért.

Tovább


Itt repül a csillagromboló

Egy lelkes drónépítőn kitört a Star Wars-láz.

Tovább


Elképesztő 3D tetoválások

Ehhez már kevés az ügyes kéz, kell egy kis térlátás is.

Tovább


Ijesztő elhagyott házak

A horrorfilmek hatására félünk az elhagyott házaktól, pedig a lepusztulás önmagában is szép lehet.

Tovább


Rombolás a parkban

Egy játék keretében pénzt dugtak el a kaliforniai Whittier parkban. 800 ember kereste lázasan, és ez maradt utánuk. A kár 5 000 dollár.

Tovább


Színes tavak vulkánja

Egy vulkán, három kráter, mindegyikben más színű tó.

Indonézia, Flores-sziget, Kelimutu Nemzeti Park.

Nagyobb térképre váltás

Tovább


Már az Isten is elhagyta Detroitot

Az amerikai autógyártás központja a hatvanas években hanyatlásnak indult, de a 2008-as ingatlanpiaci válság pecsételte meg a sorsát. Az autógyárak bezárása és a jelzáloghitelek bebukása miatt százezrek hagyták el a várost. Nem csak a házak állnak üresen, de a templomokat is elhagyták hívek és az egyház egyaránt. Detroit elhagyott templomai.

Tovább


Napi érdekesség

A térképen Róma látható. Jól látható hogy nagy részben már kitölti az A90-es körgyűrűn belüli területet. Az érdekesség a belvárosban a Tevere jobb partján az a vastag fehér vonallal a határolt terület. Mindössze akkora területet foglal el Vatikán.


Nagyobb térképre váltás

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:   22 különleges határvonal

Szem-Szájnak gasztroblog:  3 Michelin csillagos sushi

Napi videó:   Forma-1 Transformers-stílusban

Napi fotó:  Földönkívüli?

Macskaőrség:   Macska és billiárd

(via googlemaps)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog