Jon Byler Dann igazán szerencsés ember. Szerencsés mert túlélte. Néhány napja tornádó csapott le az Illinois állambeli Washington városkára és négyszáz házat tett a földdel egyenlővé.

A tornádó-riasztásra Jon feleségével és négy gyermekével elmenekült a házuk pincéjébe. De kutyájuk Maggie, a 11 éves juhászkutya annyira meg volt rémülve, hogy nem volt hajlandó kijönni a kennelből. Ezért Jon kénytelen volt kinn hagyni.

Amikor a vihar elvonult, a család előjött a pincéből és látták, hogy öt éve épített házuk eltűnt a föld színéről, akárcsak a környék további négyszáz háza. Szomrúan vették tudomásul, hogy kutyájuk valószínűleg meghalt.

 

Másnap a romok között kutatva próbáltak összeszedni minden menthetőt, amikor egy halom alól halk vakkantást hallott.

30 órával a vihar után a törmelék halom alól sikerül kiásni a kutyát. Maggie életét egy vastag szőnyeg mentette meg amely fölé borult. A kutya csípője kificamodott, ez komoly fájdalmat okozott neki, de más baja nem volt.

Jon a karjaiban vitte a kutyát biztonságos helyre.

Gazdája vizet adott neki, majd örömében feltöltötte a facebookra a megmenekült kutya fényképét.

A kutyát elvitte az állatkórházba, ahol rendbe hozták a csípőjét. Azonban ez egy drága, ezer dolláros orvosi ellátás volt. A neten az olvasók azonnal gyűjtést indítottak, és a szükségesnél is több pénz gyűlt össze. A fennmaradó összeget a tornádóban megsérült más állatok orvosi ellátására fordítják.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Kávé-tetkó

Napi videó:   Budapest az égből

Napi fotó:  A bunkó parkolás néha megbosszulja magát

Macskaőrség:   Egy hajnal története

(via huffingtonpost)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...