Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ilyen jófej reptér nincs is

A tigris kalandjai emlékkönyvbe kerültek.

Tovább


Heir Force One

"Örökös 1" - Ezt a becenevet kapta az amerikai elnök repülője után az az Airbus A320-as repülőgép, amellyel Károly herceg és Camilla az Egyesült Államokba látogatott. A berendezése valóban királyi, habár nem olyan hivalkodó, mint az arab hercegek repülői.

Tovább


Repülő hajók

A szemed megcsal, a víz ennyire kristálytiszta.

Tovább


Az eltűnt repülőgépgyár rejtélye

Néhány nap alatt eltűnt a repülőgépgyár az összes épületével együtt. Legalábbis a levegőből már nem látta senki. Parafenoménhez méltó trükk, pedig csak ügyes szakemberek közös erőfeszítése áll a háttérben.

Az eltűnés előtt:

És utána:

Tovább


Az orosz elnöki különgép

Egy kis birodalmi luxus aranyozással, zöld bőrhuzattal, nemesfa burkolattal és beépített ikonnal. Vlagyimir Putyin szolgálati repülőgépe, az Il-96-300PU, amelyet a nyugati sajtó csak "Szibériai Air Force One"-ként emleget.

Tovább


Elütött ejtőernyős

Az ejtőernyős John Frost már csaknem földet ért az ejtőernyős ugrás végén, amikor a 87 éves Shannon Trembley még a levegőben elütötte egy könnyű repülőgéppel. A floridai Tampa közelében található South Lakeland Airport repülőtéren történt balesetben a repülőgép is lezuhant.

Tovább


Repülő ruha

Ha azt mondom, repülőruha, mindenki a katonai pilóták kezeslábasára gondol, esetleg még eszünkbe juthat a polgári pilóták és légikísérők fess egyenruhája. De most valóban repülő ruháról van szó, amelyik felemeli viselőjét. Most mutatták be az első olyan ruhát, amely valóban repül. A ruhának szerves része a repülést biztosító szerkezet.

Tovább


Repülő ház

Hányszor eszünkbe jutott már életünkben, hogy milyen jó is lenne a házunkkal együtt egyszerűen elrepülni valahova messze. Timon Sager német tervező komolyan is vette ezt az ötletet. Megszületett a Wolke 7, azaz a Felhő 7 koncepciója.

A repülés titka két egymás mellé rögzített léghajó, amely közösen emeli meg azt a platformot, amin maga a "ház" áll. A háromszintes repülő épület az otthon minden komfortjával rendelkezik, hatalmas kilátóteraszáról az alattunk elterülő világban gyönyörködhetünk. A léghajóval könnyedén közlekedhetünk, nincs szükség repülőtérre. Tetszés szerinti helyen leereszkedhetünk, hogy aztán, ha ráuntunk, egyszerűen tovább(sz)álljunk.

Tovább


Vietnámi kenuk

Rájössz, miből készültek ezek a csónakok?

Tovább


Egy igazi karácsonyi csoda

Az egyik amerikai fapados légitársaság különleges meglepetéssel szolgált egyik belföldi járatának utasainak. A reptéren már a bejelentkezés is furcsa volt, egy óriási ajándékdoboznál kellett felmutatniuk a jegyüket.  Képernyőn keresztül a jegyet maga a Mikulás ellenőrizte, aki minden utasnál meg is kérdezte, mi a legnagyobb vágyuk. Sok kívánság hangzott el, a nagyképernyős tévétől, a tableten át, a Thomas kisvonatig a legkülönbözőbb termékeket. Az egyik vicces férfi utas csak zoknit és alsónadrágot kért.

Amiről nem tudtak az utasok, hogy a társaság alkalmazottai azonnal listát készítettek a kért ajándékokról, amit azonnal átküldtek a célállomáson várakozó kollégáiknak. A célállomás csapata megrohanta a boltokat, és beszerezték az ajándékokat. A reptéren még egy gyors csomagolás, és minden dobozra rákerült a megfelelő név címke is.

Az utasok megérkeztek, felsorakoztak a csomagkiadónál, amikor felcsendült a karácsonyi zene, és bőröndök helyett ajándékok jelentek meg a nyílásban.  A filmben érdemes megfigyelni az emberek reakcióját és az arcokat (még a zoknis pasiét is).

Külön elképesztő a teljesítmény, hogy az induló és célrepülőtér 90 kilométerre van egymástól.  Az akció természetesen a légitársaság reklámfilmje. A teljes költsége valószínűleg kevesebb volt, mint egy reklámot egyszer bemutatni egy országos csatornán. Az interneten vírusvideóként szélsebesen terjed, hat nap alatt 24 millió letöltést ért meg.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Vidám szendvicsek

Napi videó:   Fantasztikus kosártalálat

Napi fotó:  Egy egyszerű 3D rajz

Macskaőrség:   Fekete macskát a vászonra

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog