Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tetkós nagyik

A ráncos testek viharos múltról árulkodnak.

Tovább


Az autó nélküli város mítosza

Több internetes portál is csodaként számolt be egy amerikai városkáról, amely már 116 éve betiltotta az autók használatát. Mennyi a valóság és mennyi a mítosz a történetből?

A világ érdekes Nagy-tavak Michigan-tó Huron-tó Mackinak tó sziget Mackinaw híd város

A történet röviden: Az amerikai Mackinak a világ egyetlen autómentes városa. 1898-ban rendeletet hoztak, hogy nem kérnek a büdös és zajos masinákból, ezért kitiltották a városból az autókat. A városba nem hajthatnak be autók, csak lovaskocsival, kerékpárral, és elektromos mopedekkel közlekednek az emberek. A szállító gépjárművek is csak elektromosak lehetnek. Egy gyönyörű, tiszta, és csöndes idilli város. A világ érdekes Nagy-tavak Michigan-tó Huron-tó Mackinak tó sziget Mackinaw híd város

Nos, ez a történet is a "Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak" típusú történetmesélés példája. A történet igaz, de…

Tovább


Időbe fagyott hullámok

Mintha a folyékony fém óceánja vetne hullámokat: a tehetséges francia fotós, Pierre Carreau nagysebességű kamerával készített elképesztő képeket az óceánról.

Tovább


URB-E, a nagyvárosi e-roller

Az URB-E nem egy pápai áldás, hanem egy URBánus Elektromos roller. Összecsukva nem sokkal nagyobb, mint egy hagyományos roller, és a súlya is még elfogadható ahhoz, hogy akár tömegközlekedhessünk vele: 13 Kg.

Tovább


Elképesztő faragás

Ha van egy szép nagy fatörzsed, egy kis kézügyességed, és némi szabadidőd, te is csinálhatsz ilyet.

Tovább


Repülő limuzin

A Learjet 85 lesz várhatóan a legdrágább könnyű-magángép. A Bombardier év végére tervezi az első felszállását.

Tovább


A világ legnagyobb farakása

A képeken a svédországi Byholma város használaton kívüli repülőtere látható. Svédországban helyi látványosság lett, miután gigantikus fa-lerakatot csináltak belőle.

Szinte elképzelhetetlen a halom mérete: 13 méter magas és 2000 méter hosszú. 12 sorban fekszenek a 5-6 méteres fatörzsek.

Tovább


A világ legnagyobb vízkereke

Ez a lenyűgöző műszaki csoda 150 éves, és még ma is működik.

Isle of Man, kis sziget az Ír-tengeren Nagy-Britannia és Írország közözz. itt található Laxey városka.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


A felboruló híd

A világ egyik legkülönlegesebb hídja. Ha szerencséd van, rád is kacsint.

Nagy Britannia, Tyne-folyó. Az északi parton Newcactle upon Tyne városa, a déli parton Gateshead házai állnak.


Nagyobb térképre váltás

A két település köti össze a világ egyik legkülönösebb hídja. Felnyitható híd van több is, de ez az egyetlen, ami oldalra nyílik. Pontosabban nem nyílik: egyszerűen eldől.

Tovább


A világ legnagyobb máglyája

Ha meg akarjuk nézni, hogyan ég a világ legnagyobb máglyája, akkor bizony Norvégiáig kell utaznunk. Ráadásul most már meg kell várnunk a jövő évet is, mert a máglyát minden évben a nyári napfordulókor, Szent Iván éjjelén gyújtják.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog