Ha meg akarjuk nézni, hogyan ég a világ legnagyobb máglyája, akkor bizony Norvégiáig kell utaznunk. Ráadásul most már meg kell várnunk a jövő évet is, mert a máglyát minden évben a nyári napfordulókor, Szent Iván éjjelén gyújtják.

Rakni kissé korábban kell kezdeni, mert van benne anyag

A máglya minden évben Alessundban épül, egy mesterséges szigeten.  Alesund ban a hagyományos tábortűzet  – az úgynevezett Slinningsbålet –a végletekig komolyan veszik.

 

A máglyát raklapokból emelik. Minden évben 30-40 ember vesz részt az építésben.

 

Hogy biztosan álljon, az alapjánál 20 méter széles.

A legkeményebb azonban mégis a begyújtás, ezt a máglyát ugyanis a tetején kell meggyújtani. Fel kell oda mászni, és a felettünk égő máglyán lemászni.

2010-ben rekordot állítottak fel, a legmagasabb máglya akkor  40,45 méter (132,71 ft) magas lett . A korábbi rekordot, 37,84 méter (124,14 ft) még 1993-ban állították fel. Idén nem állítottak fel újabb rekordot, de a torony így is impozáns.

 

A 2010-es máglya

 

A 2012-es máglya

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád. 

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Isler és története

Napi videó:   A rajongók jobban csinálják

Napi fotó:  Mexcaltitan De Uribe, Mexikó

(via Barnorama)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...